Fidesz.hu

Választás 2010: A jövő héten kézbesítik az értesítéseket

  nyomtatási kép

A jövő héten kapják meg a választópolgárok az országgyűlési képviselő választás névjegyzékébe való felvételről szóló értesítést, valamint az ajánlószelvényeket.

A választó névjegyzékbe történő felvételről szóló értesítőt az ajánlószelvénnyel együtt február 8. és február 12. között kézbesítik a választópolgároknak.

A névjegyzéket minden településen február 10-től február 17-ig közszemlére teszik. A névjegyzékből való kihagyás, törlés vagy a névjegyzékbe való felvétel miatt február 10-től február 17-én 16 óráig lehet kifogást benyújtani.

Az Országos Választási Bizottság, a megyei választási bizottság és az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság tagjait és a szükséges számban póttagokat legkésőbb február 19-én kell megválasztani.

A választáson indulni szándékozó, Magyarországon bejegyzett pártot a választás kitűzését követően de még az első jelöltjének a bejelentését megelőzően kell bejelenteni az Országos Választási Bizottságnál, ha a párt több megye, illetőleg a főváros és valamely megye területén is jelöltet vagy listát kíván állítani.

Csak a területi választásai bizottságnál kell a bejelentést megtenni, ha a párt csak egy megye, illetőleg csak a főváros területén, de azon belül több egyéni választókerületben kíván jelöltet állítani.

Amennyiben csak egy körzetben indít jelöltet, akkor az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottságnál kell a regisztrációt elvégezni.

Az egyéni választókerületekben független jelöltek vagy párt által állított jelöltek indulhatnak. Jelöltet a választási bizottsághoz bejelentett és nyilvántartásba vett párt állíthat.

A jelöléshez legalább 750, a választókerületben lakóhellyel rendelkező választópolgár érvényes ajánlása szükséges. A jelöltet március 19-én 16 óráig lehet bejelenteni az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottságnál.

(VN)

Magunkról

A Polgári Összefogás Körmendért Egyesület hivatalos oldala

Kapcsolat

  • Telefon: +36-94/410-515

 

 

  • Levélcím: Fidesz iroda 9900 Körmend
    Szabadság tér 12