Fidesz.hu

Minden megyében és a fővárosban is állított listát a Fidesz-KDNP

  nyomtatási kép

Mind a húsz területi választókerületben listát állított a Fidesz-KDNP - derül ki az Országos Választási Iroda internetes oldalának hétfő délutáni adataiból.

A területi listákról az országgyűlési választáson összesen 152 mandátumot osztanak ki. Az országban húsz területi választókerület van (a 19 megye és a főváros), ezekben listát csak pártok állíthatnak. Listaállításra az a párt jogosult, amelyik az adott területi választókerületben az egyéni választókerületek egynegyedében, de legalább két egyéni választókerületben jelöltet állított.

A Valasztas.hu szerint a Fidesz-KDNP pártlistáját hétfő délutánra mind a 20 területi választókerületben nyilvántartásba vették. Ezzel a Fidesz-KDNP az MSZP után a második jelölőszervezet, amelyik minden területi választókerületben listát tudott állítani. A területi listákat hétfő 16 óráig lehetett bejelenteni az illetékes (megyei) választási bizottságnál.

A Fidesz megsemmisítette az ajánlószelvényeket

A Fidesz képviselőjelöltjei a hétfői napon eleget tettek a törvényben rögzített ajánlószelvény-megsemmisítési kötelezettségüknek.

(MNO)

Kapcsolódó cikk:

Magunkról

A Polgári Összefogás Körmendért Egyesület hivatalos oldala

Kapcsolat

  • Telefon: +36-94/410-515

 

 

  • Levélcím: Fidesz iroda 9900 Körmend
    Szabadság tér 12