Fidesz.hu

Harminc férőhellyel bővült a körmendi intézmény

  nyomtatási kép

Harminc férőhellyel bővült a körmendi Szociális Szolgáltató és Információs Központ Fogyatékosok Nappali Intézménye. Az új épület átadási ünnepségen két államtitkár is jelen volt.

Bebes István országgyűlési képviselő, a város polgármestere az ünnepségen ismertette a pályázat segítségével megvalósult fejlesztéseket. Elmondta, hogy Körmend közel hatvan millió forintot nyert az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-dunántúli Operatív Program Szociális infrastruktúra és szolgáltatások fejlesztése elnevezésű pályázatán, s ehhez az önkormányzat még hatmillió forintot tett hozzá.

Ebből az összegből bővíteni tudták a Fogyatékosok Nappali Intézményét, így 24-ről 54-re emelkedett a férőhely száma. Az új, 205 négyzetméteres épületben kialakítottak többek között két foglalkoztató helyiséget, egy raktárt, egy pihenőszobát is, valamint akadálymentesítették az egész létesítményt.

A polgármester hangsúlyozta, hogy a kialakításnál fokozottan figyeltek az energiatakarékosságra is, az új épületben padlófűtés van, a víz felmelegítésében pedig sokat segítenek az intézmény tetején lévő napkollektorok. A pályázati pénzből minden olyan eszközt beszereztek, mely az ellátottak szocializációját, képesség- és készségfejlesztését, a szabadidő eltöltését, valamint mozgáskoordinációjuk erősítését szolgálja.

Viserálek Sándorné, az intézmény igazgatója elmondta, hogy a beruházás eredményeként javult a kistérségben a fogyatékkal élők ellátása, hiszen már nem csak a körmendiek kaphatnak itt ellátást, hanem az egyes szolgáltatásokhoz egyébként is nehezebben hozzájutó, kis településeken élő fogyatékos emberek is.

Az új intézményt Soltész Miklós, Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociálpolitikáért felelős államtitkára és V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára Bebes Istvánnal közösen avatták fel. Az ellátottak dallal köszöntötték a jelenlévőket, valamint saját készítésű, kék színű virágokkal kedveskedtek.

(VN)

Képek a kormend.hu oldal képgalériájában >>>

Magunkról

A Polgári Összefogás Körmendért Egyesület hivatalos oldala

Kapcsolat

  • Telefon: +36-94/410-515

 

 

  • Levélcím: Fidesz iroda 9900 Körmend
    Szabadság tér 12