Fidesz.hu

A vizitdíj bevezetése a 22-es csapdája

  nyomtatási kép

Mikola István napirend előtti felszólalásában felszólított mindenkit, aki a lovasberényi kúriában tartott megbeszélésen részt vett, hogy legyenek szívesek nyilatkozni: mi történt ott.

Három nap választ el bennünket a vizitdíj bevezetésétől - idézte fel az elmúlt időszak eseményeit Mikola István napirend előtti felszólalásában -, és egy héttel vagyunk február 5. után, amikor a miniszternek a kórházi kapacitásokkal kapcsolatban nyilatkoznia kellett volna. Nem tudjuk pontosan, hogy mi történik a kulisszák mögött - szögezte le ezekkel kapcsolatban a Fidesz szakpolitikusa. Hozzátette: arra kéri a minisztert, a kormánytagokat és mindenkit, aki a lovasberényi kúriában tartott megbeszélésen részt vett, hogy legyenek szívesek nyilatkozni: mi történt ott, mert - mint mondta - a következő napi Népszabadságban az jelent meg, hogy eldőlt a kórházstruktúra. A Fidesz szeretné tudni, hogy mi és hogyan dőlt el - fogalmazott.

Mindenfélét lehet hallani, mi igaz a kiszivárgott információkból? - tette fel a kérdést, majd rákérdezett néhány kulcsfontosságú egészségügyi intézet sorsára is.

A vizitdíjjal kapcsolatban elmondta: még mindig reménykedik benne, hogy visszavonják, mert ma már látható, hogy ennek semmi értelme. A lakosságban nyugtalanságot kelt, a paraszolvenciát nem szünteti meg, az indokolatlan orvoshoz fordulást csak átmenetileg fékezi, jelentős bevételt pedig nem eredményez - hangsúlyozta Mikola István.

Aggodalmát fejezte ki, hogy a legszegényebbek nem fognak elmenni az orvoshoz. Felhívta a figyelmet arra is, hogy az orvosok is nagyon sokszor rendkívül kellemetlen helyzetbe fognak kerülni, majd megjegyezte: mindezek mellett az egészségügy szakmaiságát is rombolja.

Ez az egész intézkedéssor a 22-es csapdája - szögezte le Mikola István -, mert Joseph Heller híres regényében úgy ábrázolja a háborút, mint egy őrült gépezetet, amiben mindenki őrülten viselkedik, és amelyből akkor sem lehet kikerülni, ha valaki őrült, és akkor sem, ha valaki normális. Mint fogalmazott, ez lesz a helyzet az egészségügyben is a vizitdíj bevezetése után.

Végül arra kérte a kormányzatot, hogy ezt a lakossági sarcot vonja vissza.

fidesz.hu

Magunkról

A Polgári Összefogás Körmendért Egyesület hivatalos oldala

Kapcsolat

  • Telefon: +36-94/410-515

 

 

  • Levélcím: Fidesz iroda 9900 Körmend
    Szabadság tér 12