Fidesz.hu

Továbbra is kivonul a két frakció

  nyomtatási kép
A Fidesz és a KDNP frakciója ezután is kivonul az ülésteremből, amikor Gyurcsány Ferenc előre bejelentett módon a plenáris ülésen felszólal - hangzott el a két párt közös frakcióülését követően.Navracsics Tibor beszámolt arról, hogy a frakciószövetség zárt ülésén a képviselők egyértelműen a kivonulás mellett voksoltak. A nyílt szavazáson kettő ellenszavazat és három tartózkodás mellett úgy döntöttek, hogy továbbra is fenntartják az október eleji döntést.A Fidesz frakcióvezetője aláhúzta: az országban új helyzet állt elő, ugyanis 5-600 ezer csalódott szavazó vált le a kormánypártok támogatói bázisából. Olyan emberekről van szó, akik 2006 tavaszán bedőltek Gyurcsány Ferenc ígérgetéseinek, és az MSZP-re illetve az SZDSZ-re szavaztak - emelte ki. Navracsics Tibor elmondta, hogy a jövőben a Fidesz meg kívánja szólítani ezeket a csalódott szavazókat, valamint mindazokat, akik úgy gondolják, hogy a jelenlegi kormányzati politikával szemben van más alternatíva. A politikus hangsúlyozta, hogy ehhez sokat kell dolgozni, de a munka már megkezdődött a Jövőnk vitasorozattal, amely már a második állomásához érkezett. "Van olyan lehetőség is, hogy Magyarország ne lefelé haladjon a lejtőn, hanem fölfelé kapaszkodjon egy emelkedőn. Ismét gazdasági növekedés, jólét emelkedése várjon a magyar polgárokra" - húzta alá.

Navracsics Tibor beszélt arról is, hogy a közös frakcióülésen döntés született az önkormányzati kabinet felállításáról. Mivel október elsején a választáson a Fidesz és a KDNP jól szerepelt, és megnőtt a két párt önkormányzati tisztségviselőinek száma, ebből adódóan indokolt, hogy a jogi és közigazgatási kabinetből kiváljon az önkormányzati munkacsoport, és önálló kabinetté szerveződjön - fejtette ki. A kabinet vezetőjévé Kovács Zoltánt, Pápa polgármesterét választották, aki egyúttal frakcióvezető-helyettes is lett.

Semjén Zsolt a frakcióülésen beszámolt a KDNP kihelyezett csurgói ülésén elhangzottakról. A legfontosabb téma a hazai demográfiai helyzet volt, és a frakcióvezető örömmel üdvözölte, hogy a KDNP kezdeményezésére februárban az Országgyűlésben demográfiai vitanapot fognak tartani. A kereszténydemokrata politikus aláhúzta, hogy Magyarországon is a francia modellt kellene alkalmazni, nevezetesen azt, hogy mindenki szabadon választhasson a személyi és a családi jövedelemadózás között. "Franciaországban ezzel a szisztémával meg tudták fordítani a tragikus demográfiai folyamatokat" - indokolta a javaslatot a képviselő.

A kereszténydemokrata frakcióvezető kitért a kordonbontásra is, és üdvözölte a Fidesz tettét. Ha a rendőrség úgy gondolja, akkor ezt értelmezze "pszichikai bűnsegédként" - jelentette ki Semjén Zsolt. A kivonulással kapcsolatban elmondta, hogy a KNDP álláspontja változatlan.

fidesz.hu

Magunkról

A Polgári Összefogás Körmendért Egyesület hivatalos oldala

Kapcsolat

  • Telefon: +36-94/410-515

 

 

  • Levélcím: Fidesz iroda 9900 Körmend
    Szabadság tér 12