Fidesz.hu

Ez nem igazságos politika

  nyomtatási kép
Navracsics Tibor, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője arra szólította fel a kormányt, tegyen azért, hogy az ország igazságosabb legyen.Navracsics Tibor a XIX. Század végén és a XX. század elején kedvelt műfajhoz, az útirajzhoz hasonlította Gyurcsány Ferenc évértékelő beszédét. Mint fogalmazott, a kormányfő is egy külső szemlélőként figyelte az országot. A Fidesz frakcióvezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy Gyurcsány úgy beszélt, mintha az elmúlt 4 és fél évben nem szocialista-liberális kormánya lett volna Magyarországnak. "Úgy beszélt, mintha az ország rossz helyzete most alakult volna ki" - jegyezte meg, arra emlékeztetve, hogy 2002-ben még Medgyessy Péter is elismerte, hogy 2006-2007-re már bevezethető lesz az euró. "Most már céldátumról sem beszélhetünk" - szögezte le Navracsics, aki azt is kiemelte, hogy a régió éllovasaiból 2006-ra sereghajtókká váltunk.
A Fidesz frakcióvezetője szólt arról is, hogy Gyurcsány Ferenc több mint két éve Magyarország miniszterelnöke. A kormányfő beszédével kapcsolatban azt emelte ki, hogy akkor nem kellene gyermekek leszakadásról beszélnie Gyurcsány Ferencnek, ha nem építenék le tudatosan a vidéket. Nem zárnák be a falusi iskolákat, a postákat és a kisebb kórházakat - sorolta a kormány intézkedéseit. Aláhúzta: ha nem így döntött volna a kormány, akkor lenne esély a felzárkóztatásra.

"Nem kellett volna elvenni a nyugdíjasoktól a 13. havi nyugdíjat" - közölte Navracsics, rámutatva: egyhavi nyugdíjnyi összeget húztak ki a nyugdíjasok zsebéből a Gyurcsány-csomaggal és a 2007-es költségvetéssel. A fideszes frakcióvezetőt az is érdekelte volna, hogy vajon miképp viszonyul Gyurcsány Ferenc korábbi kijelentéseihez, mely szerint "a kormányzás a kampány része", vagy hogy "az ellenzéket folyamatos nyomás alatt kell tartani".

Kitért arra is, hogy a kormányzati politikában nem lelhetőek fel a közjó és az igazságosság elemei. Mint elmondta, az igazságosság nem ideológiai kategória, mert az igazságosság a rászorulók számára kezet nyújt, a tehetségek elő pedig elhárítja a gátakat. "A kormány politikája nem igazságos" - húzta alá Navracsics, aki arra kérte a kormányzatot, hogy tegye igazságossá saját politikáját. Hozzátette: a jelenlegi politikával a kormány a szegényeket magára hagyta, a középosztályt pedig az elszegényedés útjára terelte.

Navracsics eredményként értékelte az első ötpárti találkozót, és reményét fejezte ki, hogy a tiszta közélet témakörben meghirdetett egyeztetésen is lesznek előrelépések. Végül Gyurcsány veszprémi útjáról szólt. Arra hívta fel a figyelmet, hogy a kormányfő másfélórás látogatása miatt az egész belvárost lezárták. "Mi ennyit éreztünk a Pólus programból" - hangsúlyozta a frakcióvezető, aki arra kérte a kormányt, hogy ne presztízsberuházásokra költse az uniós forrásokat, hanem a kis és középvállalkozókat támogatására fordítson nagyobb figyelmet.

fidesz.hu

Magunkról

A Polgári Összefogás Körmendért Egyesület hivatalos oldala

Kapcsolat

  • Telefon: +36-94/410-515

 

 

  • Levélcím: Fidesz iroda 9900 Körmend
    Szabadság tér 12