Fidesz.hu

Hetven településen 103 postát zárnak be

  nyomtatási kép

70 településen 103 postát zár be február végén illetve március elsejével a Magyar Posta Zrt. A szolgáltató szerint a hivatalokat nem éri meg működtetni, mert annyira kevesen fordulnak meg bennük.

A postabezárásokra azért van szükség, hogy a Magyar Posta Zrt. 2009-re még hatékonyabb, még versenyképesebb legyen, és nyereséges maradjon - mondta el a Független Hírügynökségnek Tomecskó Tamás szóvivő. A megszűnő hivatalok helyett nem vezetnek be mobilposta-szolgáltatást.

Az emberek továbbra is megkapják leveleiket, de ajánlott küldeményeikért és csomagjaikért az eddiginél messzebb kell utazniuk.

A bezárásokat a posta szóvivője az alacsony forgalommal indokolta. A statisztikák szerint ezekben a hivatalokban átlagosan naponta 6 levelet, 1 ajánlott levelet, 10-15 csekket és 0,1 csomagot adnak fel. "Ez indokolatlanná teszi a postahely működtetését, ezért a holnap eredményessége érdekében ma meg kell hoznunk ezeket a döntéseket, és be kell zárjuk az alacsony forgalmú postahivatalokat" - mondta el Tomecskó Tamás.

A Fejér megyei Balinkához tartozó Mecséren petícióval tiltakoznak az ott élők a postabezárás ellen, amit 328-an írták alá. Ezt eljuttatták a Magyar Posta Zrt-hez, ez azonban a társaság döntését nem befolyásolja, bár igyekszik figyelembe venni a helyi igényeket - fűzte hozzá Tomecskó Tamás.

hirtv.hu - fidesz.hu

 

Magunkról

A Polgári Összefogás Körmendért Egyesület hivatalos oldala

Kapcsolat

  • Telefon: +36-94/410-515

 

 

  • Levélcím: Fidesz iroda 9900 Körmend
    Szabadság tér 12