Fidesz.hu

"Gyurcsány Ferenc bármilyen lépésre képes"

  nyomtatási kép
"Feltűnő időbeli összefüggés van Szilvásy György terrorfenyegetésről szóló immáron sokadik bejelentése", illetve a rendőrség Teve utcai székháza elleni támadás között - fogalmazott Kövér László. A politikus közölte: Gyurcsány Ferenc és a kormánykoalíció, "október 23-a után egészen nyilvánvalóan mondható ez, bármilyen lépésre képes".A Fidesz Országos Választmányának elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában a rendőrség Teve utcai székházánál történt lövöldözés kapcsán kijelentette: nagyon reméli, hogy a rendőrség mihamarabb elfogja a tettest és kiderül, mi volt az elkövető motivációja.

Kövér László ugyanakkor úgy vélte: felvetődnek kételyek az akció komolyságával kapcsolatban. "Feltűnő időbeli összefüggés van Szilvásy György terrorfenyegetésről szóló immáron sokadik bejelentése, illetve egy olyan géppisztolysorozat között, aminek teljesen nyilvánvalóan a provokáció volt az elkövető célja. Éjjel fél egykor egy kihalt városban egy üres székház hatodik, nyolcadik emeletére lövéseket leadni - ennek csak a figyelemfelkeltés lehet a célja" - jelentette ki.

Szilvásy György és a kézi vezérlés

Az Orbán-kormány titkosszolgálatokért felelős tárca nélküli minisztere a titkosszolgálatok esetleges részvételéről úgy fogalmazott: "ezelőtt néhány évvel még elképzelhetetlennek tartottam volna, ma már azonban sajnálatos módon teljesen elképzelhetőnek tartom, ugyanis sokadik esetnek voltunk a szemtanúi, amikor a kormánypártok - elsősorban az MSZP - nyilvánvalóan politikai eszközként használta a nemzetbiztonsági szolgálatokat. Olyan nyilatkozatokra késztették korábban a Nemzetbiztonsági Hivatalt, ami a politikába történő nyilvánvaló beavatkozást jelentett."

"Szilvásy György már akkor kézi vezérléssel irányította, raportra rendelte a nemzetbiztonsági szolgálatok vezetőit, amikor az előző Gyurcsány-kormány idején még 'csak' kabinetfőnöke volt Gyurcsány Ferencnek, nem pedig a szolgálatok irányításával megbízott minisztere" - mondta Kövér László.

Gyurcsány Ferenc "bármilyen lépésre képes"

A politikus hozzátette: "ha ehhez még hozzáveszem a magán-titkosszolgálatokat, amelyek szintén az MSZP-hez közeli gazdasági érdekkörbe sorolhatók, akkor azt gondolom, egy kétségbeesett politikus, mint amilyen Gyurcsány Ferenc, akinek szűkül a mozgástere, fogy a levegője, egy kétségbeesett kormánykoalíció, az sajnos október 23-a után egészen nyilvánvalóan mondható ez, bármilyen lépésre képes".

"Először kerülnek elő éleslőszerek ebben az érdekes játszmában, amiben a magyar társadalom többsége és az ellenzék is statisztaszerepre van kárhoztatva" - mondta Kövér László, aki a Nemzetbiztonsági Hivatal éves jelentéseire hivatkozva kijelentette: a magyarországi szélsőséges csoportok összlétszáma alig éri el a 2-3000 főt, akik több, néha rivalizáló csoportra oszlanak, számottevő anyagi bázis nélkül.

Követhetetlen viszonyok a Nemzetbiztonsági Hivatalnál

A Fidesz Országos Választmányának elnöke elmondta: ma "semmi sem indokolja, hogy valóságos fenyegetésről beszéljünk. Ha egy új erőről van szó, az lehet magyarázat, de erre eddig semmilyen bizonyíték nem volt".

"Olyan fluktuáció zajlik a Nemzetbiztonsági Hivatal vezetésében a második vezetői szinten, ami nyomon-követhetetlenné teszi számunkra azt, hogy ott kik, milyen politikai háttérrel mit csinálnak. Úgy látom, hogy már Galambos Lajos sem feltétlenül ura annak a szolgálatnak, amit névleg ma még ő vezet" - közölte Kövér László az InfoRádióban.

inforadio.hu - fidesz.hu

Magunkról

A Polgári Összefogás Körmendért Egyesület hivatalos oldala

Kapcsolat

  • Telefon: +36-94/410-515

 

 

  • Levélcím: Fidesz iroda 9900 Körmend
    Szabadság tér 12