Fidesz.hu

Kinek az érdeke az egészségügy és az oktatás szétverése?

  nyomtatási kép
A mai naptól mindenkinek vizitdíjat kell fizetnie - emlékeztetett Pokorni Zoltán csütörtöki sajtótájékoztatóján, ahol rámutatott arra is, hogy ki az, aki jól jár a vizitdíjjal és a hamarosan bevezetésre kerülő digitális táblákkal.Kiderült, a vizitdíj nem egyfajta megváltó eszköz; nem küzdi le a hálapénzt, nem csökkenti az orvoshoz fordulások számát és még csak érdemi pluszbevételt sem eredményez az egészségügyben - hangsúlyozta a honatya, hozzáfűzve, hogy a kormány 220 millió forintot költött a vizitdíj reklámozására. Ez 733 ezer vizitdíj összege, tehát gyakorlatilag elköltötték reklámra azt, amit esetlegesen bevételként remélhetett volna maga az egészségügy. Aláhúzta: "érdemi támogatást az egészségügy infrastrukturális, szakmai és műszerpark gondjaira a vizitdíj nem jelent, ugyanakkor terhet ró az idősekre, nagycsaládosokra és majdnem mindenkire mérhetetlen bosszúságot."Az alelnök ismét leszögezte: a Fidesz a vizitdíj minden formáját elutasítja, mert az semmiféle hasznot nem hoz, csak értelmetlen sarcként működik.

Vajon mi lehet az oka annak, hogy az SZDSZ-es Molnár Lajos egészségügyi miniszter a szakmai viták és támadások, szakértői javallatok ellenére is áterőlteti a rendszeren a vizitdíj bevezetését? - tette fel a kérdést a politikus, hozzátéve, hogy azt is látjuk, hogy egy másik SZDSZ-es miniszter, Kóka János volt cége, a Meditcom Kft. profitál a vizitdíjból.

Emlékeztetett rá: a jelenlegi gazdasági és közlekedési miniszter, az SZDSZ elnöki posztjának egyik várományosa 2004. október 1-ig résztulajdonosa volt a Meditcom Orvosi Informatikai és Kommunikációs Szolgáltató Kft.-nek. Annak a cégnek, amely a vizitdíj-automaták szoftverének egy részét értékesíti. Annak a cégnek, amely felügyelő bizottságának elnöke egy MSZP-s politikus - hívta fel a figyelmet Pokorni Zoltán.

Kóka János Magyar Bálintnak köszönheti, hogy ma ott szerepel a 100 leggazdagabb magyar között, amikor a Sulinet programmal irdatlan megrendelést kapott a magyar államtól mintegy tíz évvel ezelőtt. Akkor a magyar kormány a többszörösét fiztette ki neki egy-egy internet csatlakozási pontért - fűzte hozzá.

Mint fogalmazott, azt még nem tudjuk pontosan, mit fognak csinálni az előttünk álló időszakban például a digitális táblák terén, de azt tudjuk, mit szoktak csinálni. Felidézte Gyurcsány Ferenc hétfői, parlamenti bejelentését, miszerint 35 ezer osztálytermet akarnak felszerelni - kérik, nem kérik, akkor is - digitális táblákkal. Pokorni Zoltán felhívta a figyelmet arra, hogy egy ilyen szett reális ára a kormány 1,2 milliós kalkulációjának a fele, 600 ezer forint.

"A digitális táblákra körülbelül annyi szüksége van a magyar iskoláknak, mint az ormánsági munkanélküli családoknak az SZDSZ-re" - jegyezte meg a Fidesz alelnöke. Ezek a programok, amelyek előírják, mit és kitől kell venni közpénzből, ezek soha nem segítettek senkin - húzta alá a képviselő, és hozzátette: pénzkidobás csak, amely mindössze a megrendelőnek és a mögötte álló korrupt embereknek jó. Megjegyezte azt is, hogy ezektől hemzseg az elmúlt évtized: a vizitdíj-automatáktól, a kakaóbiztos számítógépektől, a kifizetett Sulinet-hálózatokig és a digitális táblákig.

"Legyen már ennek vége! Kóka Jánosostul, Magyar Bálintostul, mindenestül!" - szólított fel Pokorni Zoltán.

fidesz.hu

Magunkról

A Polgári Összefogás Körmendért Egyesület hivatalos oldala

Kapcsolat

  • Telefon: +36-94/410-515

 

 

  • Levélcím: Fidesz iroda 9900 Körmend
    Szabadság tér 12