Fidesz.hu

Káoszt eredményezett a vizitdíj

  nyomtatási kép
kórházak bezárásról, a vizitdíj és a több-biztosítós modell bevezetéséről beszélt sajtótájékoztatóján Mikola István, rámutatva: ennek a folyamatnak megálljt kell parancsolni.A vizitdíj már az első napon megbotlott, káosz van az egész országban, a betegek tiltakoznak, az orvosok nehéz helyzetbe kerültek - foglalta össze Mikola István pénteki sajtótájékoztatóján a tegnapi eseményeket. Mint fogalmazott, a rendszer szabályozatlan, az orvos számára méltatlan, a betegeknek pedig megalázó. Kimondhatjuk, a vizitdíj megbukott - szögezte le. Hozzátette azt is, egyre nyilvánvalóbb, hogy egyesek nagy anyagi bevételt látnak a vizitdíjban, ez számukra biztos nagy üzlet, de a betegeknek egyáltalán nem. Mikola István szomorúnak nevezte azt is, hogy a kormány 220 millió forintot költ a vizitdíj kommunikációs kampányára. Ezzel kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy ebből a pénzből 733.000 vizitdíjat lehetne kifizetni, azaz 733.000 ember finanszírozza ezt a kampányt.A polgári kormány egészségügyminisztere arra szólította fel a kormányt, hogy egyetlen kórházat se zárjon be, különben óriási ellenállásra számíthat a társadalom részéről. Elmondta azt is, hogy a kórházak jövője kikerültek az egészségügyi minisztérium kezéből, szakmaiság helyett titkos alkuk köttetnek, ágyszámokkal játszanak, és érdekes módon mindig MSZP-s vagy SZDSZ-es politikusok települései járnak jól a változásokat követően. Példaként említette, hogy a miskolci Szent Ferenc kórház kezdetben még kiemelt intézménynek számított, ma pedig már bezárás fenyegeti, és aktív ágyait egy olyan kórház kapja, melynek főigazgatója az MSZP emblematikus figurája. "Talán mandátumokat gyűjt Gyurcsány Ferenc az MSZP elnöki tisztjéhez?" - fogalmazta meg kérdését a Fidesz képviselője.

A kórházakkal kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy az asztmás gyerekeknek szükségük van a svábhegyi levegőre. A gyógyszerek egyedül nem képesek a gyógyításra, ehhez tiszta levegő kell - fűzte hozzá, kiemelve: ugyanez vonatkozik a Lipótmezőre is, ahol idegrendszerükben káros embereket kezelnek. "Őket sem vihetjük a zajos belvárosba" - húzta alá.

Molnár Lajos is ember - folytatta Mikola -, ő és családja is lesz egyszer beteg, ezért ne rontsa tovább az egészségügy helyzetét.

A Fidesz egészségügyi szakpolitikusa végül a több-biztosítós rendszerről szólt. Arra kérte a kormányt, hogy hagyjon fel a riogatással és a hamis kommunikációval. "Ennek bevezetése szociális tragédiához vezet" - húzta alá a képviselő, rámutatva: a több-biztosítós modell a pénzvilág érdekeit szolgálja.

A kormány egészségügyi reformjával kapcsolatban így fogalmazott: ezzel a lépéssel az utolsó még nem privatizált nemzeti vagyonhoz akarnak jutni. A jelenlegi helyzetről szólva azt mondta, drámai, ilyen körülmények között nem lehet gyógyítani. "Amennyiben a 16 ezer aktív kórházi ágyat meg fogják szüntetni, akkor káosz lesz az országban, betegek fognak meghalni, vagy fogják elveszíteni a gyógyulás lehetőségét" - jegyezte meg Mikola, kiemelve: ennek a folyamatnak megálljt kell parancsolni.

Újságírói kérdésre válaszolva kifejtette: perek tömege fog megindulni, melyeket zömében az önkormányzatok fognak indítani. Hozzátette: már most is tucatnyi beadvány fekszik az Alkotmánybíróság előtt, melyeket a Fidesz jegyzett be az elmúlt időszakban.

fidesz.hu

Magunkról

A Polgári Összefogás Körmendért Egyesület hivatalos oldala

Kapcsolat

  • Telefon: +36-94/410-515

 

 

  • Levélcím: Fidesz iroda 9900 Körmend
    Szabadság tér 12