Fidesz.hu

Orbán: Új többség az új arisztokráciával szemben

  nyomtatási kép

A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület felkérésére Orbán Viktor, a Fidesz elnöke pénteken a Millenáris Park Teátrumában kilencedik alkalommal mondta el hagyományos országértékelő beszédét. (Ennek szó szerinti változatát a kapcsolódó cikkek között találhatják.)

 

 

 
Kapcsolódó anyagok:
képgalériaÉvértékelő


Kapcsolódó cikkek:
 • KDNP: egyenes, őszinte beszédet mondott Orbán Viktor
 • Orbán Viktor évértékelő beszéde (szó szerinti változat)
 • Mádl Orbán országértékeléséről

 • Kapcsolódó fórumok:
 • A polgári oldal az új többség reménye: Egy az ország - egy a zászló!

 • Vannak dolgok, melyeket az elmúlt öt esztendőben pótolhatatlanul elveszítettünk - mondta Martonyi János pénteken, Orbán Viktor országértékelő beszéde előtt a budapesti Millenáris Parkban.

  A rendező Magyar Polgári Együttműködés Egyesület elnöke, az Orbán-kormány volt külügyminisztere közölte: bár az elmúlt években jóvátehetlenül elveszítettünk dolgokat, de a következő öt év alakítására van lehetőség.

  Lejátszás:Orbán: Új többség az új arisztokráciával szemben
  (lejátszás Média Playerben)

  "A múltat nem tudjuk alakítani, de a jövőt igen. Kérdés az, hogy hogyan? Van-e erre esélyünk? Ha van erre esélyünk, akkor hogyan tudjuk ezt az esélyt valósággá változtatni?" - tette fel a kérdést Martonyi János, aki külön köszöntötte Mádl Ferenc volt köztársasági elnököt.

  Az elmúlt évben kiderült: az MSZP-kormány sodorta gazdasági válságba az országot, de nem hajlandó vállalni ezért a felelősséget, sőt saját hazugságainak az árát is az emberekkel akarja megfizettetni - mondta az ellenzéki politikus országértékelő beszédében.

  Miért mindig a vétleneknek kell fizetnie? Ideje volna ezen változtatni! Legyen úgy, ahogy igazságos, először fizessenek a hazugok - mondta Orbán Viktor.

  A gátlástalanság, az erőszakosság és a kapzsiság jellemzi az új baloldalt - mondta Orbán Viktor pénteki országértékelő beszédében a budapesti Millenáris Parkban.

  "2006-ban megtudhattuk, hogy az új baloldal bátorsága gátlástalanság, lendülete erőszakosság, önzetlensége valójában kapzsiság. Gátlástalanság, erőszakosság, kapzsiság. Ez uralkodott el 2006-ban Magyarországon" - fogalmazott a pártelnök.

  Orbán Viktor szerint a 2002-2006-os esztendők átmenti évek voltak; a régi baloldal letűnése, az új baloldal színre lépése közötti átmenet. Az elmúlt években megérhettük az új baloldal természetrajzát - tette hozzá.

  A Fidesz-elnök hangsúlyozta: a kapzsiság politikájának esett áldozatául az MSZP, majd pedig az egész ország.

  Mint fogalmazott, "van még értelme Magyarországon a politikának".

  Mi már egyszer bebizonyítottuk, hogy a jó politika, az alkalmas kormány képes letörni az árakat, csökkenteni a munkanélküliséget, karnyújtásnyira hozni a saját otthont, képes igazságosan megszervezni a közszolgáltatásokat. A polgári oldanak jó oka van arra, hogy higgyen a politikában - jelentette ki a Fidesz vezetője.

  Orbán Viktor elmondta, hogy az önkormányzati választások eredménye, az országos tiltakozások mind azt bizonyítják, hogy "az új arisztokrácia politikájával szemben" létrejött az új többség, míg a régi többség, amit hazugsággal verbuváltak, szertefoszlott.

  "Ha valóban le akarjuk zárni a múltat, akkor késlekedés nélkül meg kell állapítani a felelősök személyét, és ki kell szabni a megérdemelt büntetést" - fogalmazott a Fidesz elnöke.

  Úgy vélte, egyetlen országot sem lehet büntetlenül tönkretenni, "a mi hazánkat sem". Hozzátette: enélkül nem lehet lezárni azt, ami történt, nem lehet újrakezdeni, nem lehet összefogni.

  "Hiszem, ha lesz igazság, akkor lesz majd béke, és lesz majd összefogás is. Mi mindenkivel készen állunk az együttműködésre, de csak azután, ha tiszta vizet öntöttünk a pohárba" - fogalmazott.

  Magyarország mai helyzetéről Orbán Viktor azt mondta: az ország helyzete ma nem javul, sőt gyorsuló ütemben romlik, hiszen az adósságállomány mértéke rohamosan nő.

  A Fidesz elnöke hangsúlyozta: a terrorfenyegetések és álmerényletek mögött valójában a kormányoldal trükkjei állnak.

  "Nem fogadjuk el a szélsőségekkel való riogatást, hiszen nyilvánvaló, a kormányoldal támogatja a szélsőjobbos akciókat. A szélsőséges, erőszakos jelenségek, az állítólagos terrorfenyegetések és álmerényletek mögött valójában a kormányoldal trükkjei állnak" - mondta a pártelnök.

  Hozzátette: azóta van ez így, amióta az új baloldal színre lépett, és úgy döntött, kormányprogrammá emeli a félelmet. Elfogadhatatlan, hogy az MSZP napi politikai érdekeinek szolgálatába állította a rendőrséget - fűzte hozzá.

  A Fidesz elnöke rámutatott: a politikának az utcán is helye van, aki ezt kétségbe vonja, az nem demokrata.

  Orbán Viktor szerint egy hazában élünk, egymásra vagyunk utalva, így az új többség közösen kell, hogy cselekedjen.

  "Egy az ország, egy a zászló" - fogalmazott a Fidesz elnöke pénteki országértékelő beszédében a budapesti Millenáris Parkban.

  Hozzátette: egy a zászló, hiszen egymásra vagyunk utalva; egy a zászló, hiszen mindannyiunk hazája ez. Közösen és vállvetve kell cselekedni - tette hozzá.

  A pártelnök a Hajrá Magyarország, hajrá magyarok jelszóval fejezte be közel egyórás beszédét.

  MTI - fidesz.hu

  Magunkról

  A Polgári Összefogás Körmendért Egyesület hivatalos oldala

  Kapcsolat

  • Telefon: +36-94/410-515

   

   

  • Levélcím: Fidesz iroda 9900 Körmend
   Szabadság tér 12