Fidesz.hu

Demokráciában szokatlan eszközök

  nyomtatási kép

Navracsics Tibor az InfoRádiónak azt mondta: az MSZP és az SZDSZ sok esetben már a demokráciában szokatlan eszközöket is megragad annak érdekében, hogy minél tovább meghosszabbítsa a kormány "élettartamát".

A frakcióvezető az Orbán Viktor Fidesz-elnök évértékelőjében elhangzottakkal összefüggésben azt mondta: a jobboldaliság nem azt jelenti, hogy egy párt elitista, vagy feltétlenül kapitalizmus-hívő.
A jobboldaliság ennek megfelelően lehet plebejus, ami elsősorban az előjogokkal szembeni változtatás vágyát tömöríti - tette hozzá Navracsics Tibor. Véleménye szerint a kapitalizmussal szembeni erkölcsi elvárások megfogalmazása sem jobboldaliság vagy baloldaliság, hanem általános emberi tartás kérdése.

Ha az elmúlt 16-18 évre visszatekintünk, sokan azt érezhetik, hogy a féktelen önzés a célravezető stratégia - mondta az ellenzéki frakcióvezető. Navracsics Tibor úgy látja, hogy az Orbán Viktor által említett "új arisztokrácia" a korábbi baloldali uralomrendszerből ered, és annak előnyeit kamatoztatva jutott vagyonhoz.

Nem volt még példa arra, hogy a Magyar Köztársaság kormányban ennyi nagyon gazdag ember legyen. Miközben igazság jelszavával takaróznak, az elmúlt időszak legigazságtalanabb kormányzatát valósítják meg - jelentette ki.

Gyanús egybeesés

Gyanús, hogy amikor a fideszes politikusok lebontották a Kossuth téri "vasfüggönyt", rögtön kiderült: nemzetbiztonsági kockázat miatt állították a kordont - mondta a politikus. Navracsics Tibor gyanúsnak tartja azt is, hogy ezután a kormány felfegyverkezett emberekről beszélt, majd valakik rálőttek a Teve utcai rendőrpalotára. Gyurcsány Ferenc volt az első, aki közvetlen összefüggést látott október 23., a kordonbontás és a "Teve utcai sortűz" között.

inforadio.hu - fidesz.hu

Magunkról

A Polgári Összefogás Körmendért Egyesület hivatalos oldala

Kapcsolat

  • Telefon: +36-94/410-515

 

 

  • Levélcím: Fidesz iroda 9900 Körmend
    Szabadság tér 12