Fidesz.hu

Félpályás útlezárással tüntetnek az ország mintegy száz pontján

  nyomtatási kép

A demonstrálók szerint "Röhög az SZDSZ a programját végrehajtó MSZP-n"

MNO
Kormányellenes tüntetők az ország mintegy száz részén félpályás útlezárással nyomatékosítják követeléseiket. A demonstrálók többek között "működő demokráciát", "visszahívható képviselőket" és "pártfüggetlen közszolgálati médiát" követelnek.

Demontrációk zajlanak többek között a 2-es úton Dunakeszin, 2/a főúton a gödi elágazásnál, a 3-as főúton Máriabesnyőnél (Gergényi Péter Budapest rendőr-főkapitánya meg akarta tiltani, hogy a XVI. kerületi Nemzeti Klub a 3-as számú főúton kormányellenes forgalomlassító megmozdulást tartson, ám a Fővárosi Bíróság Közigazgatási Kollégiuma hatályon kívül helyezte a határozatot), a 4-esen Monor és Üllő között, a 6-os főúton Bonyhádnál, Nyíregyháza határában, Siófokon, 8-as főút Veszprém és Márkó közötti szakaszán, a - 10-es főút ürömi elágazásnál, Békéscsaba határában, Halápnál, Dömsöd külterületén, Baján, Balatonfüred és Csopak között, a 81-es főúton Székesfehérvár előtt, a 610-es főút kaposvári kivezető szakaszán, valamint Budakeszi és Budaörs, valamint Szigetszentmiklós és Halásztelek között.

Az MTI tudósítójának jelentése szerint a Csopak határában délután négy óráig demonstráló, Balatonfüredről indult tizenöt autó tulajdonosai a kormányt bíráló transzparenseket raktak ki. Többek között "működő demokráciát", "visszahívható képviselőket" és "pártfüggetlen közszolgálati médiát" követelnek.

Tíz gépkocsival zárják el a demonstrálók a 8-as főutat félpályán Veszprém és Márkó között. A tüntetők egyik nagy tábláján ez olvasható: "Röhög az SZDSZ a programját végrehajtó MSZP-n".

Tolna megyében, a 6-os úton, a Sötétvölgyi elágazónál Szekszárd és Bonyhád között mintegy 30 autóval zárják el a félpályát, délután pedig "figyelemfelkeltő futam" keresi fel Szekszárd minden utcáját. A 611-es úton Dombóváron, valamint a 65-ös úton Hőgyésznél is tüntetők lassítják a forgalmat.

A kormány és a miniszterelnök lemondását és "valódi reformokat" követelő demonstrálók lassítják a forgalmat Fejér megyében az 1-es, valamint a 81-es főúton és Csákvár belterületén.

Az 1-es főúton - a 29-31-es kilométernél, Bicske közelében - 8 autó és 10 tüntető sorakozott fel - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, R. Szabó Ágnes. A 81-es főúton Mór térségében 12 gépkocsi vonult az útra, zászlókkal, transzparensekkel, a főút székesfehérvári szakaszán pedig 17 gépkocsi lassítja a forgalmat. Csákvár belterületén 12 gépkocsival követelik a kormányfő távozását.

A 4-es úton Cegléd és Ceglédbercel között sorakoztak fel civil szervezetek, hogy félpályás útlezárással demonstráljanak a kormány ellen.

Szombat délelőtt Somogy megye négy városában - Kaposváron, Kadarkúton, Nagyatádon és Siófokon - összesen hét helyen tiltakoznak civilek félpályás útlezárással közölte az MTI-vel Nagyváradi Anna megyei koordinátor. Tájékoztatása szerint a somogyi helyszíneken összességében mintegy 150 autóval, autónként egy-két résztvevővel demonstrálnak.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében öt főútvonalon tartanak fél pályás forgalomlassító demonstrációt szombaton - tudta meg az MTI munkatársa a nyírségi tüntetés szervezésében közreműködő Jobbik Magyarországért Mozgalom Párt megyei elnökétől, Gyüre Csabától. Az öt helyszínen, a 4-es főúton Nyíregyháza-Nyírpazony és Ajak-Kisvárda között, a 36-os főút Nyíregyháza és Nagycserkesz közötti, a 41-es főút Oros és Napkor, valamint Baktalórántháza és Rohod közötti szakaszán együttesen több mint száz gépkocsival lassítják a forgalmat a demonstrálók, akik a kormány lemondását követelik.

(MTI)

Magunkról

A Polgári Összefogás Körmendért Egyesület hivatalos oldala

Kapcsolat

  • Telefon: +36-94/410-515

 

 

  • Levélcím: Fidesz iroda 9900 Körmend
    Szabadság tér 12