Fidesz.hu

Az MSZP állítsa helyre a törvényességet és a tisztességet!

  nyomtatási kép

Kövér László levelet írt az MSZP választmányi elnökének, hogy ítéljék meg: az általuk vallott értékek, normák szerint elfogadható-e az, ami a Heves megyei közgyűlésben történt.

Kapcsolódó cikkek:


Október elsején nem csupán egy önkormányzati választás zajlott, hanem az őszödi beszéd után nyilvánosságra került tények és összefüggések eredményeképpen a választópolgárok egyértelműen elutasító ítéletet hoztak az MSZP, illetve Gyurcsány Ferenc hazugságon és megtévesztésen alapuló politikája fölött. Kövér László leszögezte: ez egyértelmű jelzés a kormánypártok számára, hogy nem haladhatnak tovább azon az úton, melynek eredményeképpen megtévesztéssel, csalással megnyerték a 2006-os országgyűlési választást.

A Fidesz szövetségeseivel Heves megyében is több szavazatot kapott, mint a szocialisták, de a többség nem mutatkozott meg a mandátumok arányában, így a megyei közgyűlésben szavazategyenlőség alakult ki. A patthelyzet feloldása érdekében 2007. február 20-án a két frakcióvezető megállapodott, hogy a közgyűlés föloszlatja önmagát, hogy a választópolgárok maguk döntsenek a megye sorsáról. Az írásban rögzített megállapodást az MSZP megszegte, ugyanis február 23-án a feloszlatásról szóló döntés megszavazása helyett - a Fideszt támogató választóknak köszönhetően mandátumot szerzett, ám magát a megállapodás után függetlennek deklaráló - Ambrus Zoltán segítségével tisztségviselőket választott, és ezzel elvette a Heves megyeiektől a választás lehetőségét.A Fidesz Heves megyei frakciója a közgyűlésben történtek miatt a területi, illetve az Országos Választási Bizottsághoz fordult, majd azok elutasítása után a bírósághoz. Kövér László levelet írt Simon Gábornak, az MSZP országos választmányi elnökének, hogy a szocialisták ítéljék meg: az általuk vallott értékek, politikai normák szerint elfogadható-e az, ami a Heves megyei közgyűlésben történt, illetve a jövőre vonatkozóan normának tekinthető-e. Nemcsak a világos és egyértelmű választói akaratot veszi semmibe az MSZP, hanem - immáron egy minőségi küszöböt átlépve - egy írásos megállapodást is felrúg egy nap után anélkül, hogy a vele szerződő partnert értesítené - mutatott rá a Fidesz Országos Választmányának elnöke.

Kövér László egyértelmű és világos választ vár a szocialisták választmányi elnökétől arra vonatkozóan, hogy az MSZP elfogadhatónak tartja-e azt, hogy egy írásos, nyilvánosságra hozott megállapodást azonnal megszegnek. Elfogadhatónak tekinti-e az MSZP - noha nem élvezi a szavazópolgárok többségének támogatását - hogy ezek után mindenféle megtévesztéssel, puccsal, fondorlattal magához ragadja a megyében a hatalmat? A Fidesz világossá tette, hogy Gyurcsány Ferenccel nem, de a parlamentben a legtöbb mandátummal rendelkező MSZP-vel hajlandó egyeztetni, tárgyalni. Hogyan lehet ezek után egy tárgyalóasztalhoz ülni az MSZP-vel bármely kérdésben, hogyha ezt a magatartást nem ítélik el egyértelműen? Tud-e garanciát adni az MSZP a jövőben bármely vele tárgyaló társadalmi szervezetnek, politikai pártnak arra vonatkozóan, hogy az általa megkötött megállapodásokat be fogja tartani? - kérdezte a politikus "Egyáltalán van-e még az adott szónak jelentőssége a Magyar Szocialista Párt politikájában, vagy Gyurcsány Ferenc lelepleződése után egyértelműnek tekinthetjük, hogy immáron nem csupán egy embernek a jellemtelenségéről, szavahihetetlenségéről van szó, hanem egy egész párt osztozik abban a politikai kultúrában, amelyet megítélésünk szerint október elsején a magyar választók többsége egyértelműen nemkívánatosnak tartott a közéletben" - húzta alá Kövér László.

fidesz.hu

Magunkról

A Polgári Összefogás Körmendért Egyesület hivatalos oldala

Kapcsolat

  • Telefon: +36-94/410-515

 

 

  • Levélcím: Fidesz iroda 9900 Körmend
    Szabadság tér 12