Fidesz.hu

Nem a népszavazás drága, hanem Gyurcsányék hazugságai

  nyomtatási kép

A Fidesz által kezdeményezett népszavazás lebonyolításával az emberek egy kicsit visszakapnak mindabból, amit Gyurcsány Ferenc és a szocialisták elvettek tőlük tavaly tavasszal. Erről Szijjártó Péter, a párt kommunikációs vezetője beszélt Simon Gábor MSZP-s választmányi elnök péntek délelőtti sajtótájékoztatójára reagálva.

 

Kapcsolódó cikkek:


"Örülünk annak, hogy az emberek (...) legalább négy kérdésben élhetnek a demokráciában biztosított jogukkal és (...) elmondhatják véleményüket a kormány valós szándékairól, a valós állapotok figyelembevételével" - hangsúlyozta sajtótájékoztatóján Szijjártó Péter.

A politikus ezzel kapcsolatban emlékeztetett: tavaly az embereknek nem volt lehetőségük arra, hogy a választásokon az ország valós helyzetének ismeretében mondjanak véleményt a kormány szándékairól.

Gyurcsány Ferenc és kormány akkor "eltagadta, eltitkolta" az igazságot a választópolgárok elől, ráadásul nem a kormányprogramról, csupán "valamiféle hazugsághalmazról" lehetett szavazni - tette hozzá.

Mint elmondta: mostanra az emberek tisztába jöttek az ország állapotaival és a kormány szándékaival, így lehetőség nyílik arra, hogy "a jövőt illetően" néhány kérdésben véleményt nyilváníthassanak. "Így tehát az emberek egy kicsit visszakapnak abból, amit Gyurcsány Ferenc elvett tőlük tavaly tavasszal" - mondta.

Azzal kapcsolatban, hogy Simon felszólította a Fidesz politikusait, vonják vissza a népszavazási kezdeményezést, és spóroljanak meg az országnak ötmilliárd forintot úgy reagált: "A hazugságnál drágább dolog nincs. Az ország nagyon hosszan kell, hogy nyögje azokat a hazugságokat, amelyeket Gyurcsány Ferenc és a szocialisták elsütöttek a 2006-os választási kampányban, illetőleg az elmúlt másfél-két esztendőben."

"A végig hazudott másfél-két esztendő esztendőket áldoz fel hazánk jövőjéből, csak azért, hogy a szocialisták megtarthassák politikai hatalmukat" - szögezte le Szijjártó Pétert.

fidesz.hu

Magunkról

A Polgári Összefogás Körmendért Egyesület hivatalos oldala

Kapcsolat

  • Telefon: +36-94/410-515

 

 

  • Levélcím: Fidesz iroda 9900 Körmend
    Szabadság tér 12