Fidesz.hu

Válságtanácskozást tartott a Fidesz

  nyomtatási kép

A Fidesz kórházbezárások, leépítések miatt válságtanácskozást tartott, melyen a szövetség vezetői, szakpolitikusai, valamint a kórházakat fenntartó megyei önkormányzatok és megyei jogú városok vezetői vettek részt.

Zombor Gábor a tanácskozást követő sajtótájékoztatón elmondta: bekövetkezett, amire számítottak, és ebben a helyzetben - mind az egészségügyi ellátásért felelős önkormányzati vezetőknek, mind az intézményvezetőknek - fel kell készülniük arra, hogy a betegek és az egészségügyi dolgozók védelmére alternatívákat tudjanak felmutatni.

Drámai a helyzet, hiszen a kapacitások 20 százalékát megszüntette az egészségügyi miniszter és a kormány, de ennél is súlyosabb az, hogy hosszú várólisták alakulnak ki, az ellátáshoz való hozzáférés egyre nehezebb lesz, továbbá a betegek gyógyulása kétségessé válik - mutatott rá Kecskemét polgármestere.

Mikola István kiemelte, Molnár Lajos bejelentése úgy hangzott, mintha az egy józan kompromisszum eredményeképpen jött volna létre, ugyanakkor megjegyezte: a bejelentett három kórházzal szemben 60-70 kórház bezárásáról döntöttek. Magyarázatképpen hozzátette: ennyi egészségügyi intézmény van, amelyik az intézkedések következtében működésképtelenné válik.

A válságtanácskozáson jelenlevők megállapodtak abban, hogy a közigazgatási határozatot megtámadják, és a Fővárosi Bírósághoz beadványokat nyújtanak be, kérve a folyamat felfüggesztését - ismertette Mikola István.

Megállapodás született arról is, hogy nem fogják szolgai módon aláírni azokat a szerződéseket, amelyeket az egészségbiztosítási pénztár - a kormányzat által szorítva - megküld majd az intézmények fenntartói és vezetői felé. "Tárgyalni fogunk szem előtt tartva a betegek érdekeit" - jelentette ki, majd hozzátette: csak akkor írják alá a szerződéseket, ha az egészségügyi pénztár valóban garantálja az intézmények működőképességét.

fidesz.hu

Magunkról

A Polgári Összefogás Körmendért Egyesület hivatalos oldala

Kapcsolat

  • Telefon: +36-94/410-515

 

 

  • Levélcím: Fidesz iroda 9900 Körmend
    Szabadság tér 12