Fidesz.hu

Lemondott, távozott az egyéni képviselő

  nyomtatási kép

Körmend (kor) - Lemondott mandátumáról Tóth László, a Polgári Összefogás Körmendért-Fidesz- KDNP-MDF önkormányzati képviselője, a pénzügyi bizottság vezetője.

Tóth László írásban jelentette be távozását, a legutóbbi testületi ülésen levelét Bebes István polgármester olvasta fel. Az immáron exképviselő, aki az OTP helyi kirendeltségét vezeti, az önkormányzati választásokon az 1-es, belvárosi körzetben győzött egyéniben. Tóth László megnövekedett feladataira hivatkozott indoklásában. Információink szerint a háttérben a személyét ért politikai támadások állhatnak. Jelesül azok a vádak, miszerint politikai szerepvállalása összeegyeztethetetlen a bank vezetésével. Tény, hogy a bank az önkormányzat számlavezetője. Jogi szakvélemények egyértelműen nem erősítették meg az összeférhetetlenség tényét. A képviselő ennek ellenére önként távozott.

Mindez új helyzetet teremtett a testületben, 17-re csökkent a létszám. Ezért 2007. június 10-ére önkormányzati választást írtak ki a belvárosi választókerületben. Bebes István megjegyezte: tisztességes, a város céljait előbbre vivő kampányban bízik. Mivel a távozó képviselő egyben a pénzügyi bizottságot is vezette, ezért a testület zárt ülésen döntött az új elnök személyéről. A képviselők szintén a konzervatív színekben egyéni mandátumot szerzett (7-es körzet) Faragó Gábornak szavaztak bizalmat.

A testületi ülésen ismételten vitát váltott ki a vízitúra-táborhely (csónakkikötő) hasznosításáról szóló javaslat. Szabó Ferenc alpolgármester javasolta a napirendi pont levételét, a jegyzőnő viszont tárgyalhatónak minősítette azt. Bebes István szavazásra tette fel a kérdést, a testület többsége támogatta a beterjesztett javaslat megtár- gyalását. A már korábban is nagy vitákat kiváltó ügyben név szerint szavaztak a képviselők. A szocialista frakció tartózkodott, az alpolgármester ellenszavazott, egy érintett képviselő pedig elhagyta a termet. A többségi támogatás alapján immáron nincs akadálya annak, hogy az önkormányzat az említett vízi objektum használatára és hasznosítására megállapodást kössön a győztes pályázó Rába-parti Fórum Egyesülettel.

A Rába-parti Fórum Egyesület, viták után, hasznosítja ezentúl a helybeli vízi csónakkikötőt

www.vasnepe.hu

 

Magunkról

A Polgári Összefogás Körmendért Egyesület hivatalos oldala

Kapcsolat

  • Telefon: +36-94/410-515

 

 

  • Levélcím: Fidesz iroda 9900 Körmend
    Szabadság tér 12