Fidesz.hu

Elfogyott a bizalom, a párt

  nyomtatási kép

A mai megszűnős-átalakulós világban is feltűnik, ha egy rendszerváltó párt szenved jelentős csorbát. Körmenden ennél is több történt: kiírták a közéletből az MDF-et.

A rendszerváltó Magyar Demokrata Fórum halódása nem újkeletű. Amíg 1990-ben csaknem kétszáz taggal a háta mögött polgármestert adott a városnak, addig mára a tagság hét főre fogyatkozott. Ez egyben azt is üzente, hogy a párt eljelentéktelenedett. Mindezek ellenére részt vehetett a politikacsinálásban, mivel városi elnöke, Szabó Ferenc bekerült a képviselő-testületbe, és alpolgármester lett.

Aztán pénteken kiadták az alábbi közleményt: Az MDF körmendi szervezete 2008. november 28-án tartott közgyűlésén a jelen lévő tagok egyhangú, titkos szavazatával jogutód nélkül megszüntették az MDF Körmendi Városi Szervezetét. Az MDF mai országos vezetése távol került a párt alapító nyilatkozatában foglaltaktól, ezért a körmendi tagság nem tud további közösséget vállalni az országos elnökséggel. Az országos gyűlés után a párt megújulásának utolsó reménye is elveszett, így a 20 éves párttagság után kénytelenek vagyunk elválni az egykori, rendszerváltó párttól. Magyarország jelenlegi helyzete megítélésünk szerint megkívánja, hogy alakuljon ki egy erős, egységesülő jobboldal. Ez a szövetség tudja csak kivezetni az országot az erkölcsi és gazdasági válságból.

Megkérdeztük a közleményt jegyző Szabó Ferencet, hogyan tovább. A százhatvanból maradt hét fő más keretben politizál tovább. Tudtommal hárman a KDNP-be lépnek át, jómagam is ezt az utat követem. Úgy ítélem meg, hogy ez a csendes, de szorgalmas párt áll legközelebb azon nézeteimhez, amelyeket sajnos nem sikerült megvalósítanom az MDF-ben. Szabó Ferenc elmondta, hogy a hét főre olvadt tagság teljes körűen egyetértett a helyi szervezet megszüntetéséről. Sajnálatos ez, mert rendszerváltó pártól van szó. De látni kell, hogy az MDF már nem jár azon az úton, amit egykor önmaga számára kijelölt. Flörtje a baloldallal, a Tisztelet Társaságára gondolok, negatív jelzés volt.

Arra a kérdésre, hogy van-e összefüggés a szombathelyi kilépések és a körmendi események között, az alpolgármester azt válaszolta: nem véletlen, hogy egyre többen gondolják ugyanazt a pártról, amit a körmendiek. Bíztunk a megújulásban. De láttuk azt is, milyen nehézségek árán került a parlamentbe a párt 2006-ban. A következő választásokon ez már kevés lesz, csak egy új szellemű vezetés segíthetne. Akik elhagyták a pártot, több lehetőségben gondolkodnak: többen a vállalkozók felé hajlanak.

Szabó Ferenc tagságával a KDNP jelentősen megerősödik a képviselő-testületben. Ezt Wirth Iván, a párt körmendi szervezetének elnöke is megerősítette. Mint mondta, a a volt MDF-esek felvétele tény, jelenleg az adminisztráció zajlik. Ő személy szerint is üdvözli az új belépőket. Az értékes embereknek helyük van nálunk. Valóban tagunkká vált három volt MDF-es, köztük Szabó Ferenc. Ezzel a létszámunk 22 főre növekedett. Nemrég egy újabb értékes taggal gyarapodtunk, ő egy nádasdi fiatal, rendszergazda. De akad köztünk egyetemista, informatikus, nyugdíjas és aktív közéleti ember egyaránt. Az elmúlt években végzett csendes, ám kitartó munka meghozta az eredményét. Wirth Iván elmondta, hogy csaknem egy éve tagjaik sorában tudhatják Bebes István polgármestert is. Az alapszabály mind a Fidesz, mind a KDNP részéről lehetővé teszi a kettős tagságot. A polgármester úr gyakorlatilag ezzel a lehetőséggel élt.

(Vas Népe)

Magunkról

A Polgári Összefogás Körmendért Egyesület hivatalos oldala

Kapcsolat

  • Telefon: +36-94/410-515

 

 

  • Levélcím: Fidesz iroda 9900 Körmend
    Szabadság tér 12