Fidesz.hu

Fejlődnek az idén is

2010. január 28. 08:13:22  nyomtatási kép

Milyen beruházásokra jut pénz 2010-ben a kisvárosokban?

Milyen beruházásokra jut pénz 2010-ben a kisvárosokban? Szentgotthárd, Csepreg, Sárvár, Bük és Kőszeg után most Celldömölk, Répcelak, Vasvár, Őriszentpéter és Körmend polgármesterei nyilatkoznak arról, hogy a gazdasági válság közepette milyen fejlesztések valósulhatnak meg településükön.

Körmend - Bebes István

- Az állami költségvetés évek óta mostohagyerekként kezeli az önkormányzatokat. Sok múlik azon, hogy a települések mennyire tudnak gazdálkodni  lehetőségeikkel - fogalmaz Bebes István körmendi polgármester, aki szerint csak kiadás csökkentéssel nem lehet eredményt elérni, kell a költségvetési keretek szigorú betartása. A nehézségek ellenére Körmenden jelentős fejlesztések várhatók.

- Nagy figyelmet fordítunk a város csatornahálózatának fejlesztésére, a közeljövőben Alsóberki, Felsőberki és Horvátnádalja városrészeket is csatlakoztathatjuk a hálózathoz - fűzte tovább a polgármester, aki szerint 2010-ben kiemelt szerepet kap a turizmus fejlesztése.  A nagyberuházások sorában említeném a Szabadság tér funkcióbővítő megújítását. Erre 300 milliót szánunk. Szeretnénk, ha már nyár elején elkezdődnének a munkálatok. Sajnos, a kastélyprogram az ismert okok miatt halasztódik, de küzdünk céljainkért.

Szintén elkezdik a Batthyány-kastély parkjának felújítását. A projektben Muraszombat és Gornja Radgona településekkel fognak össze.
 
- Az 576.018 eurós összköltségvetésű projektben a tervezés már megtörtént, a kivitelezések tavasszal indulnak és idén le is zárulnak - folytatta Bebes István  Lendületes a GYSEV Zrt. vasútvonal korszerűsítése, a vasútállomás utasközpontú rekonstrukciója is. A korszerű P+R rendszer (parkolj és utazz) kialakítása érdekében együttműködünk a GySEV-vel.  Körmenden parkolókat alakítanánk ki, áthelyeznék az  autóbusz-pályudvart a vasútállomás mellé. Tervben van az M8-as főútvonal országhatár-Körmend közötti szakaszának megépítése is 2013-ig. Továbbá együttműködési megállapodást kötöttünk egy szálloda építésére, felújítottuk a Mátyás király utcai óvodát, a Batthyányné Coreth Mária Óvoda esetén e hónapban kerül pecsét a  130 milliós támogatási szerződésre.

(VN)

Magunkról

A Polgári Összefogás Körmendért Egyesület hivatalos oldala

Kapcsolat

  • Telefon: +36-94/410-515

 

 

  • Levélcím: Fidesz iroda 9900 Körmend
    Szabadság tér 12