Fidesz.hu

'Jó kompromisszumokra hajlandó vagyok, de megalkuvásra nem'

2010. április 23. 12:09:20  nyomtatási kép

Ferencz Gyula - az időközi helyhatósági választás győztese

Ferencz Gyula, a Fidesz-KDNP, Polgári Összefogás Körmendért képviselőjelöltje nyerte a 2-es számú választókörzetben dr. Unger Károly elhunyta miatt március 28-ára kiírt helyi önkormányzati képviselő-választást.
25,3 %-os részvételi arány mellett 174 szavazattal utasította maga mögé három jelölttársát. Az eredmény értékelésén túl körzete problémáiról, Körmend szerepéről kérdeztük az új képviselőt.

- Számítottál-e ilyen arányú, mondhatni elsöprő győzelemre?
- Kimondva nem, de sokat dolgoztunk érte. A házakat, lépcsőházakat végigjárva beszélgettünk a körzetben lakókkal. Sok segítséget kaptam a Fidesz irodától, a Bebes István polgármester úrtól, V. Németh Zsolttól és a páromtól. A részvételi arányt illetően viszont kicsit többre, 30 % körülire számítottam.

- Mely utcák és milyen gondok tartoznak a 2-es körzethez?
- A Dienes Lajos utcától a Lenkei utcán át a IV. Béla király, Bástya, Rákóczi és Vida József utca által határolt területet egy viszonylag problémamentes körzetnek hittem, de az utcákat bejárva rádöbbentem,
egyáltalán nem az. Az útburkolat több helyütt felújításra szorul, (például a belvárost kikerülő, egyre nagyobb forgalmú utca az ún. "káposztás kertek" mellett), járdát kell építeni, a csapadékvíz-elvezetést, parkolási gondokat orvosolni, segíteni a panelprogramot - ezek a befektetéssel járó feladatok. De van, amihez nem pénz, csupán egymásra figyelés szükségeltetne - például a kutyáikat sétáltatók ügyeljenek a zöldterületek tisztaságára, és takarítsák fel, amit kedvenceik elpotyogtatnak. Emiatt bizonyára majd szidnak is, de engem elsősorban a körzetért és Körmendért választottak meg.

- Az eskü letétele után mi lesz az első tennivalód a képviselő-testületben?
- Megköszönöm a bizalmat. Mivel a költségvetés kész, már csak a tartalékokból, áthelyezésekből, bevételekből lehet pénzt szerezni egy befektetéshez, ezért hiú ábrándokat nem kergetek. A problémákat ismerem, nem felejtem, nem megyek el mellettük.

- Korainak tűnő, de a ciklus hátralévő rövidsége miatt mégis nyilvánvaló a kérdés, hogy indulsz-e az őszi választáson is?
- Ez két összetevőtől függ: egyrészt megfelelek- e Körmend városának, mint képviselő, tudom-e csinálni, amit vállaltam; másrészt a belső elvárásaimból nem engedek. Keményfejű, konzervatív emberként értelmes kompromisszumokra hajlandó vagyok, de nem szeretem a megalkuvást. Szeretnék egyenes, őszinte ember maradni. Erre szerintem megvan az esélyem, mert jó a testület. Szándékomban áll ősszel újra elindulni.

- Hogy látod Körmend és vonzáskörzetének helyzetét?
- Rossz, de reményteli. A legfontosabb a reálágazatban a munkahelyteremtés, ami a családok megélhetésén túl a városnak is bevételt jelentene. Alapvető érdek - de nemcsak Körmendé - a kórház aktivitásának megőrzése. Csak ezután következhet a kastély-program és a Fő tér-rekonstrukció.
Aggasztó, hogy az értelmiség nem talál munkát. A képzett fiatalok megtartása, visszacsábítása elengedhetetlen záloga a fejlődésnek. Bízom abban, hogy a város fideszes többségű testülete és a rendszerváltás óta ezzel végre először összhangban levő kormányzati háttér, továbbá a két országgyűlési képviselő, Bebes István és V. Németh Zsolt tapasztalata mellett Körmend és vonzáskörzete pozitív változások színtere lesz. Kívánom, hogy a becsület, a szeretet, a hazaszeretet újra értékké váljon a hétköznapokban. Bennem ilyen célokért dobog a körmendi szív.

(KH)

Magunkról

A Polgári Összefogás Körmendért Egyesület hivatalos oldala

Kapcsolat

  • Telefon: +36-94/410-515

 

 

  • Levélcím: Fidesz iroda 9900 Körmend
    Szabadság tér 12