Fidesz.hu

M8: merre haladjon a körmendi elkerülő út?

2010. június 25. 08:31:20  nyomtatási kép

Merre haladjon? ez most a fő kérdés a 8-as főút körmendi elkerülőjével kapcsolatban. A kivitelezés nagy késedelmet szenvedhet, ha az érintettek képtelenek megegyezni.

Az országhatár és Körmend közötti autópálya-szakasz várhatóan 2014-re valósulhat meg, ha minden rendben megy. De nem megy rendben.  A  Körmend- Csákánydoroszló szakasszal kapcsolatban komoly vita alakult ki Magyarnádalja, Kemestaródfa, Vasalja és Körmend között.

Az egyik változat esetén Vasalja és Magyarnádalja települések között haladna el az autópálya, a másik változatot viszont Körmend nem fogadja el. Mivel a  horvátnádaljai városrészen nemrég épült házakat kellene kisajátítani, lebontani.  - A Körmend által elfogadott változat felel meg az Országos Területrendezési Tervben, illetve Vas megye Területrendezési Tervében rögzített nyomvonalnak- hangsúlyozta Bebes István polgármester. - Ennek tükrében valamennyi településnek felelős és megfontolt döntést kell hoznia, mivel jövő szerdán a tervezők előtt már egységes álláspontot kellene megjeleníteni. -

Bebes István szerint a döntés kiemelt jelentőségű lesz az egész térség számára, évtizedekre meghatározhatja a gazdasági élet fejlődését. - Sajnálatos módon Vasalja, Magyarnádalja és Kemestaródfa olyan döntést hozott, amely figyelmen kívül hagyja Körmend-Horvátnádalja településrészen élők érdekeit. Azért, hogy a beruházásról pontos szakmai képet kaphassanak a települések vezetői, június 30-ra egyeztető megbeszélést hívtunk össze Körmendre. Szükséges döntést hozni, az M8 megépítése nem tűr további halasztást.

(VN)

Magunkról

A Polgári Összefogás Körmendért Egyesület hivatalos oldala

Kapcsolat

  • Telefon: +36-94/410-515

 

 

  • Levélcím: Fidesz iroda 9900 Körmend
    Szabadság tér 12