Fidesz.hu

Lesz-e tűzijáték Körmenden?

2010. július 03. 10:06:45  nyomtatási kép

2010. július 1-én Bebes István, Körmend Város polgármestere, és a Kopula 96 Kft képviselője sajtótájékoztatót hirdetett. Bár a több évtizedes, augusztus 19-i ünnepség egyébként is hír-értékű a város, és a megye életében, az idén ennek a tájékoztatónak az adott különös aktualitást, hogy elindult egy civil kezdeményezés, mi szerint az augusztus 20-i tűzijátékok árát inkább költse az ország az árvíz károsultjainak megsegítésére...

Bebes István polgármester, országgyűlési képviselő elmondta, az ünneplés, az együttlét egyik fontos eleme szokott lenni a tűzijáték, s ez főleg a vízparti városokra jellemző. Ugyanakkor azt is a vízparti városokban élők tudják a legjobban, hogy egy árvíz mekkora tragédia egyéni, és közösségi szinten.

Ezeket átgondolva, s tiszteletben tartva az országban egyre többeket megmozgató civil kezdeményezést, Körmend Város úgy döntött, hogy az idei tűzijáték 450 000 Ft-os árát teljes egészében átutalja az árvízkárosultaknak, azzal a kitétellel, hogy a város figyelemmel szeretné kísérni a pénz útját!

A sajtótájékoztató másik fontos bejelentése Farkas Mihálytól hangzott el a Kopula 96 Kft képviseletében, mi szerint ennek ellenére is lesz 2010-ben is tűzijáték Körmenden augusztus 19-én! A cég több évtizede ápol jó kapcsolatot a várossal, és részben érzelmi, részben üzleti alapon úgy döntöttek a vezetők, hogy ahogy az elmúlt években ilyen-olyan jótékonysági rendezvényeket, illetve szponzorként programokat megtámogattak egy-egy kedvezményes árú, vagy épp ingyenes tűzijátékkal, úgy a jelen helyzetben a Körmendhez fűződő régi, jó kapcsolat is fontos annyira a vállalkozásnak, hogy az ünnepség ne tűzijáték nélkül fejeződjön be a városban. Ahogy farkas Mihály fogalmazott

Körmenden minden év augusztus 19-én találkozik a tűz a vízzel a Rába-parton, s a hasonlathoz társulva cégünk jóban is, rosszban is megrendezi az önkormányzattal karöltve a Tűzijátékot!

Az együtt-ünneplés tehát idén is fényes, szép lesz Körmenden, azzal együtt is, hogy a város erejéhez mérten igyekszik segíteni a bajba jutottakon?

Az idei árvizek pillanatnyi számadatai szerint 160 milliárdos kárról tudunk, és félő, hogy ez még nem a végső összeg, említette meg Bebes István. Felfoghatatlan maga a szám is, a kár is. A Rába, s más folyók partján fekvő települések mégis értik, érzik ezt a nagyságrendet, hisz 2009-ben csak Körmenden 10 millió Ft-os kárt okozott az árvíz, ebből 6 hónappal később az akkori kormányzat 3 millió Ft-ot megtérített, a gazdák azonban semmiféle kártérítést nem kaptak. Fontos együtt ünnepelni, egymáson segíteni, összefogni. 2010-ben Körmenden lesz tűzijáték augusztus 19-én. De az összefogásnak, a barátságnak köszönhetően mégis épp a tűzijáték által tud segíteni a város a bajba jutott folyóparti településeknek!

Magunkról

A Polgári Összefogás Körmendért Egyesület hivatalos oldala

Kapcsolat

  • Telefon: +36-94/410-515

 

 

  • Levélcím: Fidesz iroda 9900 Körmend
    Szabadság tér 12