Fidesz.hu

Romanap Alsóberkiben: verssel, zenével mulattak

2010. július 19. 09:23:11  nyomtatási kép

A körmendi cigány kisebbségi önkormányzat szervezésében idén is megtartották a roma napot. Az alsóberki sportpályán verssel és zenével mulattak a résztvevők.

A rendezvény vasárnap délután kettőkor kezdődött, ám a hagyományoktól eltérően nem köszöntővel, hanem verssel nyitották meg a műsort.

Rainer Tibor állt színpadra, s két verssel örvendeztette meg a közönséget, majd Burka Ádám fokozta a hangulatot, szerelemről, szakításról, pálinkáról és piros ruháról énekelt. A közel félórás előadás végére már alig lehetett ülőhelyet találni a sátor alatt, sokan egy-egy pohár ital, egy pakli kártya mellett elevenítették fel a közös emlékeket.
 
A megjelenteket Bebes István, Körmend polgármestere köszöntötte, s elmondta, jeles nap ez a város életében.
 
- A szervezők hónapok óta készültek a rendezvényre - folytatta a polgármester - , válogatták a műsorszámokat, összeállították a meghívottak a listáját. A roma kultúra része a családok összetartása, az itt élők híresek a vendégszeretetükről. Pedig nem könnyű a mai világban megélni, gyermeket nevelni, időseket gondozni, ők mégsem veszítették el lelkesedésüket.
 
A polgármester hangsúlyozta: Alsóberki a város szerves része, az együttélésnek már történelme van. Az utcák, a házak gondozottak, s a város, a városrész vezetői is a folyamatos fejlesztésre törekszenek. Nemrég újult meg a sportöltöző, a kerékpárút is.

Estig egymást követték a fellépők a színpadon: Németh Tamás, Horváth Tamás és Neubauer Tamás szintetizátoron játszott és énekelt, s Horváth Gyula klarinétszólóját is meghallgathatta a közönség. Fellépett a Sorryn Együttes, valamint Horváth (Pika) Tibor és cigányzenekara is.

(VN)

Magunkról

A Polgári Összefogás Körmendért Egyesület hivatalos oldala

Kapcsolat

  • Telefon: +36-94/410-515

 

 

  • Levélcím: Fidesz iroda 9900 Körmend
    Szabadság tér 12