Fidesz.hu

Jól halad a Szabadság tér felújítása

2010. augusztus 01. 17:10:26  nyomtatási kép

A tervek szerint halad a Szabadság tér rekonstrukciója. Az új közműveket már lehelyezték, most az utak, parkolók alapozása és a burkolókövek lerakása történik. Várhatóan a tervezett időben, októberben befejeződnek a munkálatok.

A főtéri beruházás készültségi foka meghaladta a 25 százalékot - tájékoztatott a Szabadság tér felújítási munkálatairól Forró Szilvia, a Városfejlesztési és Építéshatósági Iroda vezetője. Megtudtuk tőle, hogy a megelőző régészeti feltárások befejeződtek a téren, és a közművek cseréje is megtörtént.
Jelenleg az utak, parkolók alapozását végzi a kivitelező cég, és az északi oldalon már a burkolatot helyezik le. A gyalogos járdát szürkés antikolt kővel rakják ki, a vöröses kő pedig gépkocsi utakhoz kerül. Ezzel együtt történik a régi városháza felújítása is, ahol - az épület műemléki volta miatt - falkutatást végeztek a szakemberek. Most folyamatosan cserélik a nyílászárókat, és lassan befejeződik a tetőcsere is az épületen. A jelenlegi városháza felújítása majd jövőre kerül sorra.
Az irodavezető tájékoztatása szerint a kivitelező rendben, időarányosan végzett eddigi feladataival. Előreláthatólag tudják tartani a határidőt, mely a régi városháza felújításánál augusztus 19., és a főtéri munkálatoknál október 28-a.

m j

Képgalériák az átépítésről >>>1<<< >>>2<<< >>>3<<<

Körmend belvárosának komplex funkcióbővítő megújítása

Magunkról

A Polgári Összefogás Körmendért Egyesület hivatalos oldala

Kapcsolat

  • Telefon: +36-94/410-515

 

 

  • Levélcím: Fidesz iroda 9900 Körmend
    Szabadság tér 12