Fidesz.hu

Eybl: újra indul a körmendi üzem

2010. augusztus 17. 00:07:06  nyomtatási kép

Kedvező hír a körmendieknek és a kistérségieknek: ha minden jól megy, akkor rövidesen száz, jövőre pedig félezer ember juthat munkához és feladathoz az Eybl-cégcsoport üzemcsarnokában.

Munkahelyteremtés Körmenden - ezt a címet adták annak a sajtótájékoztatónak, amelyet hétfőn tartottak a körmendi Városházán.

Bebes István polgármester, valamint a Prevent Ausztria cégcsoport képviseletében Thomas Pohoralek és Csillag Balázs bejelentette, hogy a cégcsoporthoz tartozó Eybl Alpokalja Kft. decembertől újraindítja termelését Körmenden.

A cég a gazdasági válság következtében felszámolás alá került Eybl Hungária Kft. körmendi telephelyének tulajdonosa, a tevékenységét azonban ez év márciusáig szüneteltette. Még korábban, a fellendülés idején olyan tervek is születtek, miszerint bővítik a termelést és újabb embereket juttatnak munkához. A válság azonban ezt a számítást áthúzta.  A tájékoztatón  látható elégedettséggel szóltak a felek arról, hogy a cég képviselői és a városvezetés között végig megmaradt a jó kapcsolat. Ezzel összefüggésben  Bebes István polgármester elmondta, hogy az elmúlt pár évben a munkahelyek megőrzésére kellett a fő  hangsúlyt fektetni,  mivel a válság hatásai Körmenden is érvényesültek.
 
-Az önkormányzat azonban folyamatosan kereste, és keresi azokat a lehetőségeket, amelyek a városban működő cégek fejlesztéséhez, újak letelepítéséhez hozzájárulhat, új munkahelyeket létrehozva ezzel. Ennek részeként folytattam több ízben tárgyalásokat a cég vezetésével, s jutottunk  el a mai bejelentésig. Azt hiszem, mindenki jól jár a munkahelyteremtéssel, s ez bíztatást adhat a jövőre nézve - fogalmazott a városvezető. 

A cég képviselői arról számoltak be, hogy a hasonló profilú Gunsen & Völter vállalat felvásárlását követően, annak termelő tevékenységét áthelyezve, december elsejétől indul el ismét a munka a Rába parti városban.

- Kedvező feltételek vannak itt a  működésünkhöz, és nagy  köszönet az önkormányzatnak a segítő szándékért. Az első ütemben 50 főt foglalkoztatunk. A termelést folyamatosan bővíteni szeretnénk már 2011-től. Ez újabb 400  ember foglalkoztatását jelenteni, valamint további 200 olyan munkahelyet, ami a cég tevékenységéhez kötődik -  mondta Thomas Pohoralek.
 
A cégcsoport autóipari textíliák előállításával foglalkozik. Másik tagja a Car-INside Kft., melynek telephelyein (Jánosháza, Nagykanizsa, Lenti) jelenleg 870 főt foglalkoztatnak, ami év végére elérheti az 1000 főt is.

Az autóipari textíliák előállításának terepe elsősorban Olaszország, Ausztria és Németország. Azonban a gazdasági válság következtében egyfajta átrendeződés várható, melynek következtében nőhet Magyarország szerepe. Csillag Balázs megjegyzete, hogy első lépésben a körmendi üzemcsarnokot klimatizálják, eztán indulhat majd el a termelés. A beruházás  nagyságrendjéről nem kívántak adatokat közölni, de azt megjegyezték, hogy  szó lehet újabb üzemcsarnok létesítéséről is. Pohoralek úr kijelentette, hogy a lenti és a jánosházi üzemük helyzete stabil.

Bebes István egy kérdésre válaszolva elmondta, hogy a városvezetés az adminisztrációs eljárások egyerűsítéséval, az adózás átgondolásával és más, jogszerű eszközökkel támogatja a vállalkozást. A polgármester bízik a reménykeltő folytatásban. 
 
Várják a képzett  könnyűipari dolgozókat, akik jórésze a válságban munkanélküli lett.

(VN)

Magunkról

A Polgári Összefogás Körmendért Egyesület hivatalos oldala

Kapcsolat

  • Telefon: +36-94/410-515

 

 

  • Levélcím: Fidesz iroda 9900 Körmend
    Szabadság tér 12