Fidesz.hu

Körmendi városközpont: cserére várnak a csorba kövek

2010. szeptember 10. 11:23:28  nyomtatási kép

Jól haladnak a Szabadság tér átépítésével

Egyszerre többféle munkálatokat is végeznek a körmendi főtéri beruházásnál. Az október végi, átadási határidő tartható, összegzett csütörtökön az illetékes önkormányzati csoport.

Mint ismert, a Körmend városközpontot  megújító proraamnak fontos eleme a Szabadság tér átépítése. Az önkormányzat e célú, sikeres  pályázata révén a  főtér több száz millió forintért megújulhat.


A Szabadság tér átépítése eddig nem szenvedett késedelmet

- Erre szükség is volt, hiszen a modern város nem képzelhető el az új tendenciákhoz igazodó fejlesztések nélkül - fogalmazott Bebes István polgármester, a támogatási szerződés aláírásakor.

A felújítás során alapvetően változott a tér eddigi konstrukciója. Egyes  fákat kivágták, helyükre térbútorzat, illetve díszítő elemek kerülnek. A zöldeket sem hanyagolták el: rövidesen több féle cserjét, dísznövényt telepítenek a parképítők. A város lakossága kiemelt érdeklődéssel szemléli a beruházást.

Nemrég többen szóvá tették, közte a téren dolgozó kereskedők, boltosok, hogy a  délnyugati sarokban sérült térköveket raknak le. Elterjedt: a viszonylag kieső szakaszon szeretnék elsütni a hibás darabokat.

Forró Szilvia, a városfejlesztési és építéshatósági iroda vezetője szerint  ez nem lehetséges.

- Szakszóval besöprésnek nevezik azt a műveletet, amellyel a térburkolat elemeit, az egyes köveket rögzítik. Nos, addig ez a művelet nem végezhető el, amíg a műszaki ellenőr át nem veszi a területet. Ha kell, darabonként cserélteti majd ki a hibás köveket - hallottuk.

Az irodavezető közölte: az építők jól  haladnak, az október végi avatásnak nincs akadálya. Időközben elkezdték a hivatal mögötti térrész felújítását is.

(VN)

Magunkról

A Polgári Összefogás Körmendért Egyesület hivatalos oldala

Kapcsolat

  • Telefon: +36-94/410-515

 

 

  • Levélcím: Fidesz iroda 9900 Körmend
    Szabadság tér 12