Fidesz.hu

Újabb projekt fejeződik be

2010. szeptember 29. 18:24:42  nyomtatási kép

Napokon belül záródik a "Minőségi Információs szolgáltatások feltételeinek kialakítása és fejlesztése a tudás és esélyegyenlőség szolgálatában a 'nyugati végek' könyvtáraiban" című, az Európai Unió társfinanszírozásával a TIOP-1.2.3-08/1-2008-0082. azonosítójú projekt.

A pályázat benyújtásakor konzorciumot alapított Körmend, Kőszeg, Őriszentpéter, Szentgotthárd, Vasvár Városok, valamint Nádasd Község Önkormányzata, hogy közös projektben minőségi közszolgáltatást tudjanak biztosítani a használó központúság, az esélyegyenlőség és az életen át tartó tanulás szolgálatában. A megfogalmazott célok eléréséhez 49.963.626,- forintot nyertek, amelyből korszerű informatikai eszközöket szereztek és építettek be, új minőségi szolgáltatásokat vezettek és biztosítanak a jövőben a városi és községi, kisközségi könyvtárak használóinak. Az infrastrukturális beruházások segítségével lehetőség nyílik arra, hogy bárhonnan, on-line elérjék a helyi és a Vas Megyei Könyvtári Portált. Fontos ez a projekt azért is, mert a ránk maradt helyismereti dokumentumokat digitalizálni tudják, amelyek így ugyancsak hozzáférhetővé válnak az olvasóknak. Az elektronikus adatküldő rendszer segítségével gyorsabb lesz a könyvtárközi kölcsönzés. A beszerzett képernyő nagyító és felolvasó szoftverek a szépkorúak és a fogyatékosok könyvtárhasználatát segítik.
Az egyes könyvtárakban korszerűbbé és hatékonyabbá teszik a kölcsönzés rendszerét, valamint bővíteni tudják a szolgáltatások körét.
A fejlesztő beruházás következtében lehetőség nyílik az egyes településeken és vonzáskörzetükben élők számára, hogy azonos eséllyel férjenek hozzá minden, a könyvtárban feltárt és rendelkezésre álló információhoz.

A projektzáró ünnepséget szeptember 30-án tartják Körmenden, ahol Bebes István, Körmend Város Polgármestere köszöntője után Lajos Tiborné, a kőszegi Chernel Kálmán Városi Könyvtár igazgatója, Farkas Lászlóné, a nádasdi Széchenyi István Általános Művelődési Központ és Könyvtár könyvtárosa, Hegedüs Ildikó, az őriszentpéteri Művelődi Ház és Könyvtár könyvtárosa, Molnár Piroska, a szentgotthárdi Móra Ferenc Városi Könyvtár igazgatója és Gyöngyösi Zsuzsanna, a vasvári Dr. Bendefy László Városi Könyvtár igazgatója tartanak tájékoztatót, a projekt átfogó eredményeiről, a megvalósult fejlesztésekről pedig Mecsériné Doktor Rozália, a körmendi Faludi Ferenc Könyvtár igazgatója, projektmenedzser számol be.

Magunkról

A Polgári Összefogás Körmendért Egyesület hivatalos oldala

Kapcsolat

  • Telefon: +36-94/410-515

 

 

  • Levélcím: Fidesz iroda 9900 Körmend
    Szabadság tér 12