Fidesz.hu

Finiséhez érkezett a körmendi Szabadság tér felújítása

  nyomtatási kép

A belváros most már fazont ad

Igazából annak is tetszik, akinek nem: ez a paradoxon lassan oldódik, miután végleges formát nyer el a belvárosi Szabadság tér Körmenden. Egy biztos: funkciójában a jövőnek szól, erre épít.

A Szabadság tér felújítása a város kiemelkedő projektje. A munkálatokat   érthetően a kezdetektől közfigyelem kíséri. A több száz milliós beruházás, amint azt Bebes István akkori és azóta újraválasztott polgármester elmondta, az egykori mezőváros 21. századi stílusú megújítását szolgálja.

- Ismert az elmúlt években átalakult a tér üzleti, kereskedelmi, és kulturális holdudvara, ehhez pedig fizikálisan is alkalmazkodni kell.
 
A Szabadság tér átépítésének munkálatai jól haladnak, a határidő közeledtével a tér minden szegletén folyik a munka. Annak ellenére, hogy a bő esőzés, időjárás nem kedvezett eddig az építési munkáknak, tudtuk meg a helyszínen.

A térkő-burkolatok több mint a 90 százalékát lerakták már, jelenleg a bíróság épülete körüli csapadékvíz vezetékeit fektetik, és az épület előtti kőpadokat szerelik fel. 

A Templom út és a Dienes utca határolta térrészen is folynak a burkolatépítési munkálatok. A térrel szomszédos épületek illeszkedése nem volt problémamentes, újabb műszaki megoldásokat kellett behozni, mondta el az egyik szakmérnök. A régi lépcsők, bejáratok újbóli kiépítése, illesztése a térszintekhez, valamint a régi házak nedvesség elleni szigetelése komoly munkát adott. A tervezői művezetéssel irányított kiegészítő munkálatok a lakóépületek, üzletek védelme érdekében valósulnak meg. A kiépített közvilágítási hálózat lámpaoszlopai, a már megkezdett faültetés, az Immaculata szoborhoz vezető sétányok a helyiek számára is láttatják a tér leendő arculatát. A héten érkeznek a szobor körüli kerítés elemei, amelyek beépítésével lesz teljes a Mária-szobor felújítása. A kertészeti fa- és növényi elemeket le is szállították, folyamatosan ültetnek a kertészek, tájékoztattak a városházán. 

Mindeközben  már elkezdték az utcabútorokokat kitenni, közte a padokat, szemetes-, és kerékpártárolókat, favédő rácsokat. Az október végére tervezett átadás várhatóan időben megvalósul.

(VN)

Magunkról

A Polgári Összefogás Körmendért Egyesület hivatalos oldala

Kapcsolat

  • Telefon: +36-94/410-515

 

 

  • Levélcím: Fidesz iroda 9900 Körmend
    Szabadság tér 12