Fidesz.hu

Lebontják a vasúti felüljárót, aluljáró épül Körmenden

  nyomtatási kép

Lebontják a vasútállomás melletti gyalogos felüljárót Körmenden hétfőn (október 18-án) a GYSEV vasútkorszerűsítési programjának keretében. A lebontott létesítmény helyett a régi helytől nem messze korszerű, biztonságos aluljáró épül a vágányok alatt.

Mint ismeretes, a GYSEV 41,3 milliárdos uniós támogatással, mintegy 48 milliárd forint összköltséggel folytatja a Sopron-Szombathely vonal korábban elkezdett rekonstrukciós munkáit, és a Szombathely-Szentgotthárd vonal teljes rekonstrukcióját, melynek során összesen mintegy 110 kilométernyi hosszon javulnak jelentősen a vasúti közlekedés feltételei.
A rekonstrukció október 18-ától a vasútfejlesztési munkák, elsősorban a villamos felsővezeték-építés miatt a körmendieket is közvetlenül érinti: a kivitelező lebontja a vasútállomás melletti gyalogos felüljárót. Helyette 2011 tavaszára a régi helyétől nem messze - egy másik fejlesztés keretében - épül fel az új, kényelmes és biztonságos aluljáró.
A GYSEV az átkeléshez addig elsősorban a Hunyadi úti átjárót, továbbá a Somogyi Béla úti, valamint a Mátyás király úti átjárókat javasolja igénybe venni. A vasúttársaság felhívja a körmendi lakosság és az utazók figyelmét, hogy - saját testi épségük érdekében - semmiképp ne a vasúti síneken való átkelést válasszák, mert az fokozottan balesetveszélyes!
A fejlesztés 2011-re tervezett befejeztével a mai 60-80 km/h-ról 120 km/h-ra emelkedik a sebesség a teljes vonalon. A már villamosított és korszerű biztosítóberendezéssel felszerelt Sopron-Szombathely vonalszakaszhoz hasonlóan a Szombathely-Szentgotthárd közötti vonalszakasz - amelyet korszerű biztosítóberendezésekkel is felszerelnek - is alkalmassá válik a villamos vontatásra.

A vasúttársaság az építéssel együtt járó kényelmetlenségért elnézést kér utasaitól és az érintettektől.

A vasútfejlesztési projekttel kapcsolatos további információk: Internet: www.gysev.hu ; telefon: 06-99/517-156

GYSEV Zrt.

Magunkról

A Polgári Összefogás Körmendért Egyesület hivatalos oldala

Kapcsolat

  • Telefon: +36-94/410-515

 

 

  • Levélcím: Fidesz iroda 9900 Körmend
    Szabadság tér 12