Fidesz.hu

Körmend: megalakult a város 12 tagú képviselő-testülete

  nyomtatási kép

Megalakult múlt héten a város új képviselő-testülete. A szavazók döntése alapján továbbra is Bebes István áll a város, valamint a 12 tagú testület élén.

Az alakuló ülést Geosics László korelnök nyitotta meg, majd a napirend elfogadása után Mosonyi Antal, a helyi választási bizottság (hvb) elnöke tartotta meg beszámolóját a választások menetéről, és eredményéről. Ezt követően esküt tettek a képviselők, majd a polgármester, s a hvb elnöke átadta számukra megbízólevelüket.

A törvényben foglaltaknak megfelelően megállapította a testület a polgármester illetményét, melyet bruttó 521 ezer 775 forintban határoztak meg, majd Bebes István polgármester ismertette programját. Kiemelte, folytatni szeretné az infrastrukturális fejlesztéséket, s új projektekbe is belevágna. Szerinte fontos, hogy a városban lévő foglalkoztatók helyzete megerősödjön, s új munkahelyek is teremtődjenek. A polgármester folytatni szeretné a kastélyprojektet, karbantartani az egészségügyi és szociális rendszereket.

A képviselők megválasztották a szavazatszámláló bizottságot, majd tájékoztatás hangzott el az összeférhetetlenséggel és a vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettséggel kapcsolatban. A Szervezeti és Működési Szabályzat (SZMSZ) módosítása kapcsán meghatározták az új ciklusban működő állandó bizottságokat, melyeknek száma a korábbi ötről háromra csökken: létrejött a pénzügyi és városüzemeltetési bizottság, a társadalmi ügyek bizottsága, és a közbeszerzési bizottság.

A társadalmi ügyek bizottságába összevonták az oktatás, a kultúra, a sport, az egészségügy ésa  szociális terület ügyeit. A bizottság több területet fog át, emiatt civil szervezetekkel (sport és kultúra), valamint az ifjúsággal kapcsolatos feladatok ellátására tanácsnokot választott a testület. A posztra Csák Tamást jelölték, a pozícióért 69 ezer 500 forint jár.

A következő ciklusban is két alpolgármester  segíti a város irányítását: Czvitkovics Gyula a városfejlesztési feladatokért, Szabó Ferenc pedig a közművelődés és kultúra területéért lesz felelős. Tiszteletdíjként bruttó 230 ezer forintot, költség-átalányként pedig 34 ezer 500 forintot határozott meg a testület. A képviselők alapdíja 80 ezer 400 forint, ha valaki egy bizottságnak a tagja, akkor 30 ezer 700 forintot kaphat havonta. Ha több bizottság tagja, akkor 38 ezer 700 forintot vihet haza, ha pedig valaki egy bizottság élén áll,  61 ezer 500 forint illeti meg. 

A képviselő-testület megbízást adott az SZMSZ és a Kistérségi Társulási Megállapodás felülvizsgálatára is.

A ZÁRT ÜLÉSEN VÁLASZTOTT TAGOK

A  pénzügyi és városüzemeltetési bizottság elnöke Faragó Gábor, a tagok Czafit Csaba, Ferencz Gyula, Geosics László és Tóth Gábor, a kültagok Bősze Zoltán, Holecz Ferenc, Quaiser István, Wirth Iván. A társadalmi ügyek bizottságát dr. Szabó Barna vezeti, a tagok Auer Miklós, Csák Tamás, Ferencz Gyula, Horváth (Percsák) Sándor, Körmendy-Szabó Mónika és Varga Gábor István. A közbeszerzési bizottság elnöke Bán Miklós, a tagok pedig Faragó Gábor és Király Lajos.

(VN)

Magunkról

A Polgári Összefogás Körmendért Egyesület hivatalos oldala

Kapcsolat

  • Telefon: +36-94/410-515

 

 

  • Levélcím: Fidesz iroda 9900 Körmend
    Szabadság tér 12