Fidesz.hu

Vasútfejlesztés: átadták a körmendi transzformátor-állomást

2011. február 02. 08:46:10  nyomtatási kép

A 48,6 milliárd forintos vasútrekonstrukció részeként, méghozzá kiemelten adták át kedden a minden igényt kielégítő, nagyteljesítményű transzformátor állomást Körmenden.

A meghívottak a helyiek által villanytelepként emlegetetett részen sorjáztak, ahol a villamosított vasút  szívét, a nagyteljesítményű, távvezérlet transzformátorállomást avatták fel. A decembertől közlekedő vonatok innét nyerik az energiát. A szónokok hangsúlyozták: a létesítmény rekordidő alatt valósult meg. Az engedélyeztetés 2009-ben indult, a munka tavaly nyáron, most pedig avathattak. A laikusnak nem sokat mondtak a mérnöki számok, ám a szónoklatokból egyértelműen kiderült: a határidő előtti, költségtakarékos átadás széleskörű összefogás eredménye. 

Ezt hangsúlyozta rövid nyilatkozatában Dávid Ilona, a GySEV Zrt. elnök-vezérigazgatója is. - Amit itt látunk az valóban egy óriási energiaszív. Innét táplálják a pálya elektromos rendszerét, amely a vasutat,  azaz  a vonatokat mozgatja.  Példás munkát végzett el a beruházó és jó partner Körmend  városa  is. A nagyszabású projekt  befejezés előtt áll, nyárra a szerelvények óránkénti 120 kilométeres sebességgel haladhatnak majd Szombathely  és Szentgotthárd között. Rövidesen pedig indul a motorvonat-tender. Ki ne felejtsük a felújított körmendi vasútállomás átadását,  amely egy komplex utaztatói rendszer  fő elemeként működik majd.

Az avatón  jelen volt Bebes István polgármester is. Mint mondta, örül az új létesítménynek, az igazi ünnep számára a vasútállomás avatója lesz. Már csak azért is, mert ez jeleníti meg leglátványosabban a köz előtt a vasút modernizációját.

(VN)

Magunkról

A Polgári Összefogás Körmendért Egyesület hivatalos oldala

Kapcsolat

  • Telefon: +36-94/410-515

 

 

  • Levélcím: Fidesz iroda 9900 Körmend
    Szabadság tér 12