Fidesz.hu

Felszámolják a körmendi kórházat korábban üzemeltető céget

2012. február 07. 08:06:56  nyomtatási kép

Tízmillióval tartozik a távhőszolgáltatónak

Felszámolási eljárást indított a Fővárosi Bíróság a körmendi kórházat 2006. és 2009. között üzemeltető cég, a Dr. Batthyány-Strattmann László Kft. ellen.

A HVG értesülése szerint a Fővárosi Bíróság felszámolási eljárást indított a Dr. Batthyány-Strattmann László Kft. ellen. Ez a cég üzemeltette 2006. és 2009. között a körmendi kórházat. (A HVG szerint a kft. egyik tulajdonosa az intézmény egykori vezetője, Németh Attila, míg az egészségipari nagyvállalkozó Kern József  tulajdonában lévő Medisyst Kft. befektetőként került a társaságba.)

A napvilágot látott hírek szerint a Dr. Batthyány-Strattmann László Kft. ellen egy körmendi önkormányzati cég kezdeményezte a felszámolást. Ez azonban csak részben igaz. 

Mint azt Bebes Istvántól, Körmend polgármesterétől megtudtuk, a körmendi kórházat korábban üzemeltető vállalkozás egy olyan távhőszolgáltató cégnek tartozik 10 millió forinttal, amelyiknek a körmendi önkormányzat csupán az egyik tulajdonosa. Így a polgármester is csak a cég képviselőitől értesült arról, hogy kezdeményezték a kft. felszámolását.

A HVG híre szerint a Dr. Batthyány-Strattmann László Kft-nek a körmendi önkormányzat tartozik. Ezt az információt azonban Bebes István polgármester cáfolta, mondván: tartozásról nincs szó, az viszont tény, hogy az önkormányzat és a kft. perben állnak. 

A Fővárosi Bíróság mindenesetre úgy döntött, hogy az idők folyamán tevékenységét vesztett cég ellen meg lehet indítani a felszámolási eljárást. Bebes István elmondta: az  mindenképpen kedvező fordulatot jelentene, ha az eljárás során a  távhőszolgáltató cég a pénzéhez jutna.

(VN)

Magunkról

A Polgári Összefogás Körmendért Egyesület hivatalos oldala

Kapcsolat

  • Telefon: +36-94/410-515

 

 

  • Levélcím: Fidesz iroda 9900 Körmend
    Szabadság tér 12