Fidesz.hu

Teljesen megújítják a várostörténeti jelentőségű állomást Körmenden

  nyomtatási kép

A körmendi vasútállomás generációk sorát szolgálta, rengeteg embernek fűződik hozzá személyes élménye. A vasúti rekonstrukció érintette ezt a városi épületet is.

A GYSEV Zrt. és a városi önkormányzat pár évvel ezelőtt kötött egy olyan megállapodást, amelynek értelmében segítik egymást a nagyberuházásokban. Mint ismert, a vasúttársaság több tízmilliárd forintot nyert el uniós támogatások formájában a pályák korszerűsítésére, a vasúti átjárók átépítésére, a villamos vontatás megteremtésére. Ebből a pénzből jutott az ipartörténeti jelentőségű  vasúti objektumok  fenntartására, megújítására is. Igaz, nem mindent  lehetett megmenteni, sok körmendi számára máig fájó pont a vasúti felüljáró elbontása.  Erre viszont szükség volt  az intermodális autóbuszpályaudvar  kiépítése okán.  Ugyanakkor az önkormányzat és a vasúttársaság mindent elkövetett a régi emlékek megőrzése érdekében. Dávid Ilona volt GYSEV vezérigazgató és Bebes István körmendi polgármester,  valamint Papp László, a Vasi Volán vezérigazgatója többször is egyeztetett  a közös fejlesztésekről. Így valósulhatott meg a körmendi volános  beruházás, s így indulhatott el a vasútállomás  felújítása is,  méghozzá több ütemben, szakaszolva. 
- Az épület felső  szintje rendben van,  jelenleg a perontetőt bontják - tájékoztattak a Városházán. - Megújul a váróterem, információs táblát helyeznek el és a büfé is üzemelni fog. - Az északi homlokzaton dolgoznak most, valamint a vízházon  ez már nem használatos építmény. A költségeket a vasúttársaság fedezi. 
Ottjártunkkor a munkások a tető utolsó szakaszát bontották el és elterelték a gyalogos  forgalmat. A graffitis falakat  rendbe teszik, s bizonyára múzeumba kerül a sokat látott várótermi tükör, valamint  a  KÖRMEND feliratú helységjelző neon is.  Az  állomás decemberre lesz teljesen kész.

(VN)

Magunkról

A Polgári Összefogás Körmendért Egyesület hivatalos oldala

Kapcsolat

  • Telefon: +36-94/410-515

 

 

  • Levélcím: Fidesz iroda 9900 Körmend
    Szabadság tér 12