Fidesz.hu

Átadják a körforgalmi csomópontot

  nyomtatási kép

Elkészült Körmend belvárosában az a körforgalmi csomópont és hozzákapcsolódó, legfőképpen közlekedési vonatkozású fejlesztés, melyhez közel 207 millió forint uniós támogatást nyert a város a Nyugat-Dunántúli Operatív Program "Belterületi utak fejlesztése" című pályázatán. A több mint 276 millió forint összköltségvetésű beruházásból közlekedésbiztonsági fejlesztésekre - utak, gyalogjárdák, kerékpárutak, csapadékvíz-elvezetés, közvilágítás és egy körforgalmi csomópont építésére - került sor, melyek ünnepélyes átadása augusztus 24-én lesz.

2011. január 10-én indult a támogatási szerződés aláírásával a projekt, majd még az év május 3-án a munkaterület átadásával megkezdődött a kivitelezés, hogy mostanra elkészülhessen Körmend belvárosában a dr. Batthyány-Strattmann László és Bajcsy-Zsilinszky utcák által lefedett szakasz átépítése. A fejlesztések összesen több mint 276 millió forintba kerültek, melynek 75 százalékát az elnyert Európai Uniós támogatásból fedezték. 
A területen 124 új parkolóhelyet alakítottak ki a Rákóczi úttól a Mónus Illés utcáig, mely jelentősen megnöveli a közelmúltban felújított főtér parkolóinak számát.
A körforgalom építésénél figyeltek arra, hogy a Szabadság tér átépítése után is biztosítható legyen a helyi autóbuszjáratok akadálytalan közlekedése, megfordulása, ezért a megállóhelyeket is áthelyezték.
Jelentős hozadéka a projektnek, hogy gyalogos- és kerékpárutat is építettek. Az építkezés által összeért a már elkészült Rákóczi-Hunyadi utcai átvezetés a Rábán aluli kerékpárút szakaszával.
A megvalósult beruházás tartalmilag illeszkedik a Szabadság tér fejlesztéséhez, valamint a Rába híd felújításához, és jelentősen megnöveli a gyalogszerrel, kerékpárral és gépkocsival való közlekedés biztonságát Körmenden.

Magunkról

A Polgári Összefogás Körmendért Egyesület hivatalos oldala

Kapcsolat

  • Telefon: +36-94/410-515

 

 

  • Levélcím: Fidesz iroda 9900 Körmend
    Szabadság tér 12