Fidesz.hu

A büdzsé stabil, ám több pénz nem lesz Körmenden

  nyomtatási kép

Válasz egy interpellációra, a kórház ügyében

Csütörtökön ülésezett a helyi képviselő-testület. Több fajsúlyos kérdést is tárgyaltak, közte a város első félévi gazdálkodását. A pénzügyi egyensúly adott, de nem tekinthetnek el a hiteltől.

Az önkormányzat vagyona, az efeletti tulajdonosi jogok gyakorlása; a város településrendezési eszközeinek módosítása az Idősek Gondozóháza  korszerűsítése kapcsán; a  városi intézmények idei költségvetési rendeletének módosítása - fajsúlyos  kérdésekről tanácskoztak ma a képviselők. Bebes Istvánpolgármester vezette fel azt a beszámolót, amely az első  féléves gazdálkodásról szólt. 

- Az idei költségvetés a működési bevételek és kiadások tekintetében hiányt mutat, mely részben az aktuális kiadások és bevételek különbözetéből adódik, részben pedig a fennálló likvid hitel állományából - mondta a polgármester, majd részletesen kifejtette  a témakört. A lényeg, hogy a  városi büdzsé továbbra is egyensúlyban van,  így az intézmények, közte iskolák, óvodák, kulturális létesítmények  finanszírozása megoldott. A  felhalmozási bevételek és kiadások esetében tehát   a költségvetés kiegyensúlyozott, itt nem is  számolnak hitelfelvétellel. Ugyanakkor az előző évi likvid  hitelállomány rendezésére működési  hitel felvételével kell számolni. 

A polgármester  válaszolt Auer Miklós képviselő korábbi interpellációjára, amelyben arról a tiltakozásról értekezett,  amit  a Jobbik a  kórház szülész-nőgyógyászat és az aktív belgyógyászat megszüntetése okán  szervezett. A válasz: sem a kórház, sem a szülészet, sem a belgyógyászat nem szűnik meg, az összegyűjtött 4024  aláírást a képviselő  pedig ne  neki, hanem a kórház fenntartójának címezze.

(VN)

Magunkról

A Polgári Összefogás Körmendért Egyesület hivatalos oldala

Kapcsolat

  • Telefon: +36-94/410-515

 

 

  • Levélcím: Fidesz iroda 9900 Körmend
    Szabadság tér 12