Fidesz.hu

Három ütemben újult meg az intézmény

  nyomtatási kép

Kicserélték a tetőt, a nyílászárókat, akadálymentesítettek

Körmend - A sikeres pályázatoknak köszönhetően az elmúlt években teljesen megújult a Mátyás Király Utcai Óvoda és Bölcsőde. A legutóbbi közgyűlésen erről is szólt Vadász Mária vezető.

Vadász Mária  beszámolójában kifejtette: az intézmény 2003 óta ellátja a térség fejlesztő pedagógiai bázisóvodai tevékenységét, amely lehetőséget biztosít az óvónők számára bemutató foglalkozások látogatására, az óvodai fejlesztő tevékenység megismerésére, valamint neves előadók  meghallgatására.  Az óvoda a  központ mellett három  tagóvodával is  rendelkezik, Körmend horvátnádaljai városrészében, Molnaszecsődön és Egyházashollóson.  - Ebben az  évben 242 kisgyermek nevelésével foglalkozik 20 óvónő 11 csoportban.  Az intézmény pedagógusai folyamatosan megújítják szakmai ismereteiket, rendszeresen vesznek részt szakmai továbbképzéseken, óvónőink nyitottak az újra - hallottuk.

A beszámolóhoz kapcsolódva Vadász Mária kiemelte, hogy  a  pályázatok révén, az önkormányzat segítségével,   sikerült az átfogó fejlesztés és  tartalmi megújulás. - Három  pályázat révén, idén  ősszel teljeskörűvé vált az  intézményi infrastruktúra felújítása. A fejlesztés három  ütemben valósulhatott meg.  2009-ben  a bölcsődei épületrész felújítása történt meg, majd következett az épület külső szigetelése, a tető szigetelése, továbbá a kültéri ablakok, ajtók cseréje, a homlokzat külső színezése. Kiegészült a bölcsődei felújítás, új udvari faház is készült.  Tavaly  egy  újabb pályázat  sikere nyomán teljesen megújult az óvoda régi épületrésze.  Akadálymentesített lett a  bejárat, megoldódott a csapadékvíz elvezetése, valamint  térburkolat lerakására is sor került. Idén pedig   az elnyert pályázati támogatás segítségével befejeződhet az intézményi infrastruktúra teljes felújítása a középső épületrész tetőzetének szigetelésével, a nyílászárók cseréjével, az épület szigetelésével és homlokzatának színezésével - tájékoztatott az intézményvezető. 
 
Bebes István polgármester  elmondta, hogy az önkormányzat is jelentős eredménynek könyveli el ama tényt, miszerint  a Dr. Batthyányné Coreth Mária Óvoda teljes felújítása után a város másik óvodája is megújulva, korszerűsödve fogadhatja az oda járó kisgyermekeket.

(VN)

Magunkról

A Polgári Összefogás Körmendért Egyesület hivatalos oldala

Kapcsolat

  • Telefon: +36-94/410-515

 

 

  • Levélcím: Fidesz iroda 9900 Körmend
    Szabadság tér 12