Fidesz.hu

Október közepére készül el az új gyalogos-felüljáró első üteme a körmendi pályaudvaron

  nyomtatási kép

Két ütemben építik a kivitelezők Körmenden a vasúti felüljárót. Az első ütem a végéhez közeledik, a síneken átívelő felüljáró szerkezete kész, és a buszállomást a Vasútmellék utcával összekötő híd is hamarosan a helyére kerülhet. A kivitelező Közgép Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt. mindent elkövet annak érdekében, hogy a lehető legkevesebb kellemetlenséggel járjon a beruházás.


Befejezéséhez közeledik a körmendi vasútállomáson az új felüljáró építésének első üteme. A felüljárót október közepén adják át a forgalomnak, addig a pályaudvar környékén még kisebb-nagyobb forgalmi akadályokba ütközhetnek az utazók. A felüljáró építése miatti ideiglenes peron néhány hétig még megmarad. 

A felüljárót két külön projekt keretében építik. Az első ütem - vagyis a vasúti sínek feletti gyalogoshíd - építési munkálatai lezárultak, és megkezdődhet a hídszerkezet világításának szerelése, a liftek üzembe helyezése, valamint a híd hatósági használatba vételi eljárása.
Ezzel párhuzamosan a kivitelező teljes erővel dolgozik a projekt második ütemén is. Ennek keretében épül meg a nemrég átadott új buszállomás és a Vasútmellék utca közötti látványos hídszerkezet. A kivitelezés véghatárideje itt 2014 nyara, azonban a kivitelező elképzelhetőnek tartja, hogy kedvező időjárási viszonyok esetén már 2014 januárjában megindulhat a gyalogosforgalom a híd teljes hosszában.
Az új gyalogos-felüljárót az új buszpályaudvart a vasútállomás túloldalán található városrésszel köti össze. A régi felüljárót három éve a vonalszakasz villamosítása miatt bontották el. Az új, modern felüljáró szerkezetében lift gondoskodik azokról, akik nem tudnak, vagy nem akarnak lépcsőzni, a járófelületet pedig télen fűtik, hogy ne váljon csúszóssá.
A projekt megrendelője GYSEV Zrt., kivitelezője Közgép Építő-, és Fémszerkezetgyártó Zrt., amely a munkát nyílt közbeszerzési eljárásban nyerte el 236,4 millió forintos vállalási árával. A projekt az Európai Unió társfinanszírozásában valósul meg, a támogatása mértéke 82,4 százalék.


(GYSEV Hír)

Magunkról

A Polgári Összefogás Körmendért Egyesület hivatalos oldala

Kapcsolat

  • Telefon: +36-94/410-515

 

 

  • Levélcím: Fidesz iroda 9900 Körmend
    Szabadság tér 12