Fidesz.hu

Vasvári rehabilitáció - A díszburkolat cseréje is gazdaságélénkítő

  nyomtatási kép

Megtartották hétfőn a közösség- és gazdaságélénkítést eredményező belváros-rehabilitációs projekt zárórendezvényét a polgármesteri hivatalban.

- Olyanok vagyunk, mint az űzöttek, örülni soha nincs időnk - mondta Kovács Tilda a sajtótájékoztatón. - Ennek a projektnek kétszer örültünk, amikor elnyertük, és most, amikor befejeztük. Ma már érzelmek kötnek minket azokhoz a terekhez, amelyeket az elmúlt években ennek keretében kialakítottunk, már nem is emlékszünk, milyen volt például a régi Fő tér, olyan természetes. Meggyőződésem, hogy még a díszburkolat cseréjének is gazdaságélénkítő hatása van, hiszen, amikor valaki idejön vendégségbe vagy itt fogadja gazdasági partnerét, nem mindegy, hogy mit lát: azt, hogy igényes emberek laknak itt, akik adnak a környezetükre, vagy olyanok, akiknek "lepukkantan" is jó.

Kovács Tilda polgármester (pirosban) a megszépült Kolostor-kertben, ahol koncertek is vannak (Fotó: Szendi Péter)

A város sikeres megújulásához gratulált Kovács Jenő megyei főmérnök, megyei területfejlesztési vezető főtanácsos, kiemelve a történelem viszontagságai közül azt a tényt, hogy Vasvár újra járási székhely lehet, mint a megye 7. legnagyobb települése.

Több mint 300 millió forintos támogatást nyert a vasvári önkormányzat által vezetett konzorcium az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-dunántúli Operatív Program "Városközpontok funkcióbővítő megújítása a nem megyei jogú városokban" pályázaton. A beruházás teljes bruttó elszámolható költsége több mint 400 millió forint. Megújult a városközpont, a kolostor (és a múzeum), az udvara, számos nagy látogatottságú rendezvény helyszínei. Ilyenek voltak a kisebbségi est, a komolyzenei koncertek, az 1664 konferencia. A projekt keretében sok minden történt, restaurálták például a 800 éves Szent Kereszt templomot, kicserélték tetőszerkezetét. Kovács Tilda úgy fogalmazott: "amilyen a templom, olyan a város - képet ad a vallásos és a nem vallásos emberek számára is".

(VN)

Magunkról

A Polgári Összefogás Körmendért Egyesület hivatalos oldala

Kapcsolat

  • Telefon: +36-94/410-515

 

 

  • Levélcím: Fidesz iroda 9900 Körmend
    Szabadság tér 12