Fidesz.hu

P+R parkolókat, valamint kerékpártárolókat adott át a GYSEV Zrt. Vas megyében

  nyomtatási kép

Az "Intermodális közlekedési rendszer fejlesztése a Szombathely - Szentgotthárd GYSEV vonal térségében" elnevezésű projekt részeként három helyszínen: Szombathelyen, Rátóton és Szentgotthárdon már elkészültek a személygépkocsi parkolók és kerékpártárolók. További hét helyszínen, november végén vehetik birtokba az autósok és kerékpárosok a létesítményeket. A szombathelyi vasútállomás mellett átadott P+R parkolókat érvényes menetjegy, vagy bérlet birtokában használhatják az autósok.

A most átadott három parkoló egy 626 millió forintos fejlesztési program része, amelynek célja, hogy az utasokat háztól-házig kényelmesen, gyorsan és pontosan szállítva a vasút ismét vonzóvá váljon az autós közlekedéssel szemben. A projektet az Európai Unió 85 %-ban támogatja.

A projekt négy nagy fejlesztést ölel fel, melyek közül a legnagyobb beruházás több helyszínen zajlik. Ennek keretében a társaság 10 helyszínen összesen 192 gépkocsi parkolót, 792 kerékpártárolót, 6 buszfordulót és 3 buszöblöt épít ki, kényelmes és biztonságos átszállási lehetőséget teremtve az utazók számára. A kivitelező a Swietelsky Magyarország Kft.

E részprojekt keretében adták ma át három településen az új parkolókat és kerékpártárolókat. A további hét helyszínen november végéig készül el a másik hét létesítmény is.

Most átadott parkolók és tárolók:

Kattintson a képere !

A szombathelyi vasútállomás mellett kialakított 24 férőhelyes P+R parkolót parkolójeggyel lehet igénybe venni. Ez az utazás kezdő napjának 24. órájáig érvényes. A díjmentes parkolójegy kiadását a menetjegy vásárlásakor, vagy az utazás napján, a jegypénztárban kérhetik az autósok.

A parkolójegyet a legalább 60 km távolságra szóló havi bérlet, félhavi bérlet és 30 napos bérlet, ill. a szintén legalább 60 km távolságra megváltott teljes árú vagy kedvezményes árú, oda-vissza útra érvényes menetjegy vásárlása esetén lehet kérni. A parkolójegy egy kódszámot is tartalmaz, az autósok ennek használatával hagyhatják el a parkolót. Az érvényességi idő túllépése, illetve jogosulatlan igénybevétel esetén parkolási díjat (3.000,- Ft/nap) számít fel a vasúttársaság.

A 198 férőhelyes szombathelyi kerékpártárolót már nyáron birtokba vehették a kerékpárosok, a létesítmény azóta is nagy népszerűségnek örvend.

Az "Intermodális közlekedési rendszer fejlesztése a Szombathely - Szentgotthárd GYSEV vonal térségében" elnevezésű projekt további elemeként Körmenden a pályaudvar felett átívelő felüljáró készül, melyet november végére várhatóan már használhat az utazóközönség. Szintén a projekt részeként újult meg a körmendi vasútállomás műemlék jellegű épülete, és ennek a projektnek az elemeként Körmenden és Bükön intermodális utastájékoztató rendszert épített ki a GYSEV Zrt.

(kormend.hu)

Magunkról

A Polgári Összefogás Körmendért Egyesület hivatalos oldala

Kapcsolat

  • Telefon: +36-94/410-515

 

 

  • Levélcím: Fidesz iroda 9900 Körmend
    Szabadság tér 12