Fidesz.hu

Fejlődik a kórház

  nyomtatási kép

Javulhatnak a rehabilitációs szolgáltatások

A rehabilitációs szolgáltatásokat fejlesztik a nyugat-dunántúli régió egészségügyi intézményeiben, többek között a körmendi kórházban is.

A Markusovszky Egyetemi Oktatókórház támogatást nyert egy pályázaton, mely a rehabilitációs szolgáltatások fejlesztésére irányult a nyugat-dunántúli régió egészségügyi intézményeiben. Az unió és az állam által nyújtott támogatás összege közel 1,9 milliárd forint, melyből a Markusovszky kórház körmendi telephelye 49,9 milliós támogatásban részesült. Ezt kiegészítették 15 millió forinttal, így összességében 64,9 millió áll rendelkezésre.

A Markusovszky kórház körmendi intézménye 110 ággyal üzemel: a sebészeti osztály 20 ággyal, a krónikus belgyógyászati osztály 90 ággyal. A projekt célja a régióban a rehabilitációs ellátásokhoz való hozzáférés javítása, a földrajzi és a szakmai egyenlőtlenségek csökkentése. Az infrastruktúra és a műszerezettség fejlesztésének köszönhetően javulhat a szolgáltatások színvonala. A projekt a rehabilitációs szolgáltatók szakmai együttműködés javítását, a betegút-szervezés kialakítását is lehetővé teszi.

64,9 millió forint áll rendelkezésre a fejlesztések megvalósításához

A fejlesztések az ambuláns mozgásszervi és tüdőgyógyászati rehabilitációt végző járóbeteg-ellátási egységeket érintik. A városi kórház területén elhelyezkedő tüdőgondozóban, gyógytornász és tüdőgyógyász szakorvos felügyeletével, képzett szakasszisztensekkel biztosítottá válik a fekvőbeteg ellátásban elindított rehabilitáció folytatása. A tüdőgondozó ellátási területéhez tartozó légzéskárosodottak fekvőbetegként elkezdett rehabilitációjának folytatásaként a károsodás további romlásának megakadályozására vagy mérséklésére is lesz lehetőség.

(VN)

Magunkról

A Polgári Összefogás Körmendért Egyesület hivatalos oldala

Kapcsolat

  • Telefon: +36-94/410-515

 

 

  • Levélcím: Fidesz iroda 9900 Körmend
    Szabadság tér 12