Fidesz.hu

Folytatódik a felüljáró építése

  nyomtatási kép

A tervek szerint nyárra készül el teljes egészében Körmenden a vasúti felüljáró, a Kossuth Lajos utcai rész, illetve az építmény és környezetének akadálymentesítése.

2010 októberében bontották le a régi gyalogos felüljárót, villamos felsővezeték-építés miatt (egyébként életveszélyessé vált, a korhadó deszkák következtében). Az előzeteses hírek szerint aluljárót akartak építeni, aminek 2011 tavaszára kellett volna elkészülnie. Egy ideig csak ábrándként élt a város lakóiban egy korszerű építmény, legyen az alul vagy felüljáró, amely megkönnyíti a buszállomás, vasútállomás megközelítését.

Három évet kellett rá várni, végül tavaly tavasszal, márciusban az ég felé kezdtek el építkezni, és a hivatalos átadást 2013 októberére tűzték ki, de ehhez képest csak decemberben vehették használatba az építményt. Félig van kész, a Vasútmellék utcát átívelő szakasz, ami a Kossuth Lajos utcába való gyors átjutást segíti, még építés alatt áll. A téli csapadékos időjárásból kifolyólag hónapokra leállt a kivitelezés.

Mire készül el? Erre a kérdésre Rázó László, a GYSEV Zrt. sajtószóvivője tolmácsolta a cég reakcióját: "A körmendi gyalogos felüljáró meghosszabbított szakasza várhatóan május végére készül el. Ekkor várható a műszaki átadás, majd következnek a felüljáróra és az új felvonóra vonatkozó használatba vételi hatósági eljárások. A nagyközönség ezek lezárása után, várhatóan július közepén veheti birtokba a gyalogos felüljáró II. ütemének keretében készülő szakaszt."

Többeknek feltűnt, hogy az Ady Endre és a Hunyadi János utca felől mozgássérültek számára megközelíthetetlen a vasúti felüljáró, ugyanis lépcső vezet le az említett utcák irányából, a kerekes székes feljáróhoz, lifthez. A hivatalos válaszban olvashatjuk, az ütemezés második szakaszában elvégzik a szükségesmunkálatokat annak érdekében, hogy minden irányból megközelíthető legyen akadálymentesen az építmény, ez az előzetes kalkulációk szerint nyár végére készülhet el. Továbbá jó hír a város lakóinak, hogy a felüljáró felé vezető járdákat is felújítják.

Magunkról

A Polgári Összefogás Körmendért Egyesület hivatalos oldala

Kapcsolat

  • Telefon: +36-94/410-515

 

 

  • Levélcím: Fidesz iroda 9900 Körmend
    Szabadság tér 12