Fidesz.hu

Jelentősen megújul Vas megye közúthálózata

  nyomtatási kép

Kiemelt közút- és vasútfejlesztési programok Vas megyében

A már jóváhagyott, kezdeti stádiumban lévő útépítésekről és a távolabbi tervekről tájékoztattak.

Kovács Ferenc útügyi biztos kedden a megyeházán tájékoztatott a küszöbön álló, valamint a későbbre tervezett, nagyszabású útépítésekről. Mint elmondta, a 8-as főút Körmend-Rábafüzes közti szakasza 2x2 sávos lesz és minden települést kikerül. - Ezzel régi álma valósul meg az ott élőknek és minden közlekedőnek - fogalmazott. Hozzá téve: osztrák oldalon is hasonló a folytatás, ám Fürstenfeld térségében csak 2x1 sávos lesz az új pálya. Az ok: alagutakat kell építeni a zöldek kifogásai miatt, ez nagyon megdrágítja a beruházást. Az útügyi biztos megemlítette a 86-os, az ország egyik legleterheltebb főútjának fejlesztéseit is. Szeleste és Csorna között szintén 2x2 sávos lesz a pálya, lerövidítve azt utazást Győrbe, a fővárosba.

A 86-os körmendi szakaszát már megépítették, jön a folytatás.

Kovács Ferenc egy kérdésre válaszolva kitért a 86-os egyházasrádóci szakaszának problémájára is. Az új, 2x2 sávos nyomvonal folytatásában annyira tönkrement a régi felület a nagy kamionforgalom miatt, hogy közlekedésre már-már alkalmatlan. Mivel egyre több a panasz, megígérte: napokon belül levélben jelzi a szaktárcának a gondot. Hozzá tette: az említett szakasz, egészen Szombathelyig, szintén megújul, terveztetése el is indult. Mint mondta, az új pálya 2x1 sávos lesz, de ez a későbbiekben bővíthető.

A további tervekről szólva a Kőszeg-Szombathely közti 87-es főút új nyomvonalú megvalósítását említette, mondván: ezzel Bécs felé rövidíthetnek a vasiak. Szóba került a 88-as főútvonal Sárvár-Vát közti szakasz megújítása csakúgy, mint Bögöt irányába egy kerékpárút kialakítása. Kovács Jenő főtanácsos elmondta, hogy a 86-os Répcelakon átvezető szakaszát újra aszfaltozzák, így sokkal csendesebb lesz a átmenő forgalom. A vasútfejlesztésekről is tájékoztattak. Jók a tapasztalatok a már elkészült Szombathely-Szentgotthárd pályával kapcsolatban. Jelentősen nőtt a fogalom, bevált a komplex közlekedési rendszer (Volán pályaudvarok, parkolók, információs rendszerek az állomások mellett). Szólt az új kőszegi állomás tervéről ( a sportpálya mögött lenne), valamit több szakasz villamosításáról. A GySEV Hegyeshalom-Csorna-Porpác és a Szombathely-Zalaszentiván vonalakat teljesen felújítják, növelve a sebességet. Hallhattuk, hogy Dél-Burgenlandban szorgalmazzák a Szombathely-Feldbach közötti vasút beindítását és tervezik a Szombathely-Herend közti pálya korszerűsítését.

(VN)

Magunkról

A Polgári Összefogás Körmendért Egyesület hivatalos oldala

Kapcsolat

  • Telefon: +36-94/410-515

 

 

  • Levélcím: Fidesz iroda 9900 Körmend
    Szabadság tér 12