Fidesz.hu

MÉG NÉGY ÉVET KÉRÜNK

2014. március 29. 18:11:28  nyomtatási kép

Olyan nemzetté emelkedtünk, amely újra méltó régi nagy híréhez, és nagyszerű jövő előtt áll - mondta Orbán Viktor a Fidesz nagygyűlésén.

A kormányfő beszéde elején külön köszöntötte Pásztor Istvánt, a Vajdasági Magyarok Szövetségének elnökét, Joseph Dault, az Európai Néppárt elnökét, valamint a Békemenet valamennyi résztvevőjét. Orbán Viktor felhívta a figyelmet arra, hogy nyolc nap múlva, jövő vasárnap szabad és demokratikus választáson dönthetünk a jövőnkről. Véget ért hát kormányzásunk négy esztendeje, úgy reméljük, az első négy esztendeje - fűzte hozzá. Mint mondta, azért jöttünk ma ide, hogy elmondjuk egymásnak, az országnak és a világnak: még négy évet kérünk. Szólt arról is, hálás az embereknek, hogy megadták neki azt, hogy miniszterelnökként szolgálhatott. Nincs ennél felemelőbb küldetés és nagyobb megtiszteltetés - mutatott rá.

Hangsúlyozta, az emberekkel együtt dolgozva, a kormány átalakította és megújította az országot. Egy hanyatló, a csőd szélén tántorgó, önbecsülését és önbizalmát vesztett Magyarországból olyan nemzetté emelkedtünk, amely napról napra erősödik, amelynek visszatért az önbecsülése és az önbizalma; olyan nemzetté, amely újra méltó régi nagy híréhez, és nagyszerű jövő előtt áll - jelentette ki.

A szocializmus évtizedeire, illetve a 25 évvel ezelőtti rendszerváltással kapcsolatban felidézte, rengeteg áldozatot hoztak a magyarok azért, hogy szabad országban dönthessünk a jövőről. 25 évvel ezelőtt is ezen a téren találkoztunk - utalt Nagy Imre és mártírtársainak újratemetésére. Leszögezte, a Hősök terén kezdődött Magyarország felszabadítása. Itt kiáltottuk oda a világnak, egyenesen a szeme közé, hogy megvetjük azokat, akik elárulják a hazánkat, és megvetjük azokat, akik megszálló idegenek zsoldjába lépnek; ekkor kiáltottuk oda a világnak, hogy nem engedjük, hogy még egyszer elvegyék és eltemessék a jövőnket - emelte ki.

Orbán Viktor szerint a hely szelleme, a Hősök tere erőt ad és kötelez, mivel itt azoknak a hősöknek a szelleme uralkodik, akik nem engedtek a félelmeiknek, a túlerőnek, hanem mindig kitartottak, és a végén győzedelmeskedtek. Ezt akarjuk mi is - tette hozzá.

Közölte, azt akarjuk, hogy ez a tér emlékeztessen arra, hogy "amikor végre sikerült előrébb jutni, mindig megjelentek a régi elvtársak, aki az idő kerekét és vele a mi életünket mindig visszalökték és visszafordították a múltba". Emlékezzünk arra, hogy ez így ment húsz éven keresztül - húzta alá.

De emlékezzünk arra is, hogy mi, akik ma itt vagyunk, sohasem adtuk fel - fogalmazott, rámutatva, a vereség után sem széledtek szét, hanem összetartottak, "álltuk a sarat, és vártuk a pillanatot". Húsz év után, amikor mindenkinek elege lett a széthúzásból, elege lett a régi elvtársakból, akkor összefogtunk, és 2010 áprilisában csináltunk egy forradalmat, egy alkotmányos forradalmat - hangsúlyozta a miniszterelnök. Hozzáfűzte: "világgá kiáltottuk, hogy a magyaroknak nem kell többé sem kommunizmus, sem szocializmus". Nem kell többé a baloldal jelmezbálja, amellyel a Kun Bélák már száz éve szórakoztatják Európát - fogalmazott a kormányfő, aki azt is elmondta, elég volt az álszent színjátékból, a munkásokra hivatkozó bürokratákból és nagytőkésekből, a hamisságból, a trükkökből és a hazugságból.

Kiemelte, amit nem volt erő húsz éven keresztül elvégezni, azt a kormány négy év alatt megcsinálta. Elvégeztünk mindent, amit lehetett, néha úgy éreztem, még annál is többet - jegyezte meg. Orbán Viktor szerint, amikor majd megírják "e négy év példátlan történetét", le fogják írni, hogy a magyarok 2010-ben a modern Európában páratlan egységet hoztak létre. Le fogják írni, hogy a magyarok bevezették a méltányos közteherviselést, és kiterjesztették a bankokra és a multikra is. Le fogják írni, hogy csodaszámba ment, amikor a csőd széléről visszarántották az országot, és négy év alatt szolidan növekvő gazdaságot faragtak belőle. Le fogják írni, hogy a magyarok lehetetlen dolgokra vállalkoztak, de végül sikeresen megküzdöttek a pénzvilág góliátjaival, a birodalmi bürokraták hadseregével és a dunai árhullámmal is - sorolta.

Hangsúlyozta, le fogják írni, hogy a magyarok megvédték a munkahelyeiket, és újakat is létrehoztak, valamint azt, hogy "kiszabadították magukat a Nemzetközi Valutaalap segítő öleléséből". Le fogják írni, hogy farkasszemet nézve a fél világgal, saját nemzeti alkotmányt alkottak, visszatértek a keresztény gyökereikhez, és egyesítették a Kárpát-medencében feldarabolt és a világban szétszórt nemzetüket - emelte ki.

Megmutattuk, hogy így is lehet történelmet írni. Nemcsak fegyverrel, erőszakkal és vérrel, ahogy egyébként a világnak ebben a szegletében szokásban volt. Lehet összefogással és lehet egységgel, áldozatvállalással, erőfeszítéssel, és lehet a magyar észjárást követve - jelentette ki Orbán Viktor.

A miniszterelnök elmondása szerint "most azt kellene megmutatnunk, hogy amit tettünk, nem egyszeri fellángolás volt, hanem ráeszmélés, megvilágosodás és romjainkból való feltámadás, nem egyszeri fényjelenség, hanem egy új korszak napvilága, nem egyszeri virtus, nem felvillanás, hanem maga a láncoktól, pányvától és rozsdájától megszabadított jellemünk, a mi igazi énünk ez." Most azt kellene megmutatnunk, hogy mi, magyarok ilyenek vagyunk igazán: egységesek és erősek, szabadok és kötelességtudók, bátrak és józanok, emberségesek és hazafiak - tette hozzá Orbán Viktor.

Rengetegen gyülekeztünk ma össze. És sokan vannak, akik otthon vannak velünk. Sok százezernyi és milliónyi magyar. Ahány ember, annyi féle. Annyi különböző és egyedi élet, de minden sokszínűség, különbözőség és egyediség mellett is valami összetart, egy irányba vonz, és egymás mellé állít bennünket. Nekünk, mindannyiunknak van egy közös szenvedélyünk, amit úgy hívnak: Magyarország - fogalmazott a miniszterelnök, aki úgy vélte, akik most eljöttek, "olyan sokan, mint talán még sohasem a magyar történelem során, nem váltak rabjává egyetlen politikai doktrínának, egyetlen ideológiának sem." A mi szívünket csak a hazánk volt képes rabul ejteni - hangsúlyozta Orbán Viktor.

A kormányfő elmondása szerint "magyarnak lenni bátorságot jelent, magyarnak lenni azt jelenti, hogy része vagy egy hatalmas és nyílt összeesküvésnek, hogy nem engedjük kiszorítani a magyar szót a magyarlakta falvakból és városokból, az iskolákból és a templomokból, és hogy része vagy egy nagy és nyílt összeesküvésnek, hogy Magyarországot magyar országnak tartsuk meg."

Magyarnak lenni azt jelenti, hogy egyszerre vagy rebellis szabadságharcos és a megtartó rend odaadó őre. Magyarnak lenni azt jelenti, hogy sohasem vagy elégedett a kormányoddal, de ha kell, mindig kiállsz érte, mert tudod, hogy a hazádat szempillantás alatt elfoglalják, kifosztják, felprédálják, és még téged is földönfutó szegénylegénnyé tesznek a saját országodban, ha nem áll az ország élén erős, nemzeti kormány - húzta alá Orbán Viktor. A miniszterelnök hozzátette, magyarnak lenni azt is jelenti, hogy "rajtunk van az Isten áldása, ezért állhatunk itt rokontalan és magányos népként ezer év után is."

Úgy folytatta, "ha betartjuk a legfőbb törvényeket, ha maradunk a kereszténység védőbástyája, ha átkozódás helyett inkább felemeljük a szívünket, akkor azt kapjuk, amit megérdemlünk: megtarthatjuk a világ legszebb országát és a hozzá tartozó boldog élet reményét, olyan jövőt építhetünk magunknak, amelyben minden magyar megkapja az esélyt, hogy hasznos, értelmes és teljes életet teremtsen magának."

Magyarnak lenni azt is jelenti, hogy a hazád mindig többre képes, mint ahogy éppen teljesít. Magyarnak lenni kifogyhatatlan lehetőséget és kiapadhatatlan tehetséget is jelent, hogy mindig több van bennünk, mit amit eddig kihoztunk magunkból - jegyezte meg a kormányfő, aki úgy fogalmazott, "mi szeretünk magyarok lenni, és az elmúlt négy évben megmutattuk, hogy nem csak szeretünk, de tudunk is magyarok lenni."

A miniszterelnök arról beszélt, "nagy dolgokat vittünk véghez, de ez még csak a kezdet, az igazán nagy tettek csak most várnak ránk". Most kell, és most lehet megépítenünk a mindenkinek munkát adó új magyar gazdaságot. Most kell, és most lehet megállítanunk és gyarapodásba fordítanunk a népességfogyást. Most kell, és most lehet véglegesen biztonságba helyeznünk a magyar földet. Most kell, és most lehet megadnunk a tisztes és biztonságos időskort. Most kell, és most lehet esélyt, felemelkedést és boldogabb nemzedéket nevelő iskolákat teremteni - sorolta Orbán Viktor, aki szerint "most kell, és most lehet olyan Magyarországot teremtenünk, amely a gyermekeinket nemesebbé, okosabbá, erősebbé, vagyis különbbé teszi, mint amilyenek mi vagyunk."

Ne hallgassatok azokra, akik azt mondják, hogy ez lehetetlen. Aki végigcsinálta a négy évet, tudja: a lehetetlen szót bátran kihúzhatjuk a szótárunkból - szögezte le Orbán Viktor, aki a közelgő országgyűlési választás esélyeiről szólva azt mondta: "a csillagok jól állnak, és szépen vannak elrendezve." Ennek a választásnak mi vagyunk az esélyesei, de vigyázat, az esélyesség még nem győzelem - hívta fel a figyelmet a kormányfő, aki emlékeztetve 2002-re, arról beszélt, "az esély nem szüli meg az eredményt, nem hozza el magától a győzelmet, azért dolgozni kell. Nekünk kell dolgozni, és keményen meg kell dolgoznunk érte."

Soha se felejtsétek, hogy az esélyt be kell váltani. Nekünk, mindannyiunknak kell beváltanunk, közösen, a következő nyolc nap munkájával. Nincs olyan esély, amit ne lehetne eljátszani. Aki megosztja a szavazatát, egységet bont. Aki egységet bont, hazardíroz. Ne feledjétek a választási harc első törvényét: egységben az erő. Egy a tábor, egy a zászló; csak a Fidesz - szögezte le a kormányfő. Minden egyes szavazatot meg kell becsülni; mindenkire és mindenkinek a szavazatára szükségünk van. Egyetlen vokson is múlhat - jegyezte meg.

"Ne lankadjatok, ne lankadjunk egész vasárnap estig! Csak az az eredmény biztos, amit már kihirdettek. Ha úgy érzitek majd vasárnap este, hogy mindent kiadtatok magatokból, hogy jártányi erőtök sincs, és alig álltok a lábatokon, akkor a győzelem nem marad el. Akkor, de csak akkor, győzni fogunk! Fényes és nagy diadalt fogunk aratni!" - jelentette ki Orbán Viktor.

Büszke vagyok arra, hogy több mint húsz éve harcolhatok önökkel. Büszke vagyok a második rendszerváltásra, a közösen végigdolgozott négy évünkre; és mi együtt közösen büszkék lehetünk a hazánkra és a magyar emberekre, akik mindezt végigcsinálták - húzta alá a miniszterelnök. "Büszke vagyok, és alig várom, hogy együtt dolgozhassam önökkel a következő négy évben is. Magasba a zászlókat! Fel győzelemre! Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!" - zárta beszédét Orbán Viktor.

 (fidesz.hu)

Magunkról

A Polgári Összefogás Körmendért Egyesület hivatalos oldala

Kapcsolat

  • Telefon: +36-94/410-515

 

 

  • Levélcím: Fidesz iroda 9900 Körmend
    Szabadság tér 12