Fidesz.hu

Határozott képviselet

2014. május 14. 22:54:13  nyomtatási kép

Miniszteri bírálat a szocialistáknak, kell az unió

A közelgő uniós választások jegyében rendeztek szerdán fórumot a városban, amelyen részt vett Fazekas Sándor miniszter is.

Telt ház ház fogadta a vidékfejlesztési minisztert, aki kíséretével nem sokkal előtte megtekintette az árvízi védekezést és találkozott helyi gazdákkal is. Elsőként Bebes István polgármester köszöntötte a vendéget a színházteremben, kiemelve: a város uniós jellegű kapcsolatai élénkek, profitálnak belőle, de a felelősség jegyében áldoznak is rá. Mint mondta, ebben a választási körzetben korábban és most is kiemelkedően jól szerepelt a Fidesz-KDNP pártszövetség, amelynek jelöltje, V. Németh Zsolt államtitkár az áprilisi választásokon egyéniben országosan is a legjobb lett.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter telt ház előtt számolt be az uniós vitákról, eredményekről

Fazekas Sándor miniszter elöljáróban méltatta a körmendiek és a társszervezetek eredményes küzdelmét az árvíz ellen, majd a következőket mondta: -- Olyan választás előtt állunk, amelynek tétje a valós és eredményes érdekképviselet, az ebben való állásfoglalás. Ha visszagondolunk a szocialistákra, a Tavares-jelentés vádjaira, akkor azt kell mondanom, hogy mi egészen más felfogást képviselünk -- mondta a miniszter. Majd így folytatta: -- Feltesszük a kérdést: jól jártunk-e az eddigi uniós tagsággal? Ha a cukor és a konzervipar leépülésére, a szőlőtőkék kivágására gondolunk, akkor lehetnek aggodalmaink. De tudnunk kell azt is, hogy az uniós támogatások az elmúlt ciklusban meghaladták a 7 ezer milliárd forintot. Négy év alatt 30 százalékkal nőtt a mezőgazdasági termelés, több ezer új gazda fogott munkába - hallottuk. Úgy összegzett: a határozott nemzeti érdekképviselet hatásos az unióban.

Szavait megerősítette V. Németh Zsolt államtitkár, aki szerint az elmúlt 10 év teljesítményeit az uniónak is elkellett ismernie. -- Mi középen állunk, s ez a helyes. Nem szeretnénk egyen Európát, ezért kiállunk a sokszínűsége, a hagyományai, a kultúrája és a tradíciói mellett. A mostani választások tétje nagy, vagyis az, hogy határozott képviselettel megvédjük értékeinket.

(VN)

Magunkról

A Polgári Összefogás Körmendért Egyesület hivatalos oldala

Kapcsolat

  • Telefon: +36-94/410-515

 

 

  • Levélcím: Fidesz iroda 9900 Körmend
    Szabadság tér 12