Fidesz.hu

Direkt maradnak a kidöntött rönkök

2014. június 02. 22:17:59  nyomtatási kép

Élén érdeklődés kíséri a Várkert átépítését. Többen jelezték, hogy nem vitték el a kidöntött rönköket.

Traktorokkal gyűjtötték, majd hordták el a fákat, de nem mindet. Ami marad, az a biológiai sokféleséget szolgálja (Fotó: Szendi Péter)

Mint ismert, a körmendi Várkert, amely a Batthyány kastélyegyüttes szerves része, mintegy zöldövezeti folytatása, uniós pályázatok révén, nemzetközi konstrukcióban újulhat meg. A legutóbbi nyertes pályázat nyomán több mint százmilliós felújítás indult, amely a növénykert számos pontját érintette. Több elkorhadt fát kidöntöttek, másokat gyógyítottak, új ösvényeket vágtak, illetve kibontották a régieket. Többen azt jelezték, hogy egyes kidöntött fákat, nagy rönköket nem vitték el a munkások, s ez látványnak sem szép. Miért? – érdeklődtünk.

–- Az aggódást csak köszönni lehet, mert jelzi, hogy a körmendieknek fontos a Várkert –- reagált Bebes István polgármester. – Az ok: a biológiai sokféleség megőrzése, az élőhelyek kinyílásának segítése. A szakemberek tájékoztatása szerint a rönkök lebomlásával újabb növény és rovarfajták juthatnak élettérhez, gazdagítva a park élővilágát. Őshonos vegetációról van szó – hallottuk. A növénykert felújítása júniusban újult erővel folytatódik, a munkákkal őszre végeznek.

(VN)

Magunkról

A Polgári Összefogás Körmendért Egyesület hivatalos oldala

Kapcsolat

  • Telefon: +36-94/410-515

 

 

  • Levélcím: Fidesz iroda 9900 Körmend
    Szabadság tér 12