Fidesz.hu

Kosárlabda évértékelő Zsebe Ferenccel

2014. június 11. 09:33:52  nyomtatási kép

A minimális elvárást teljesítette csak az elmúlt szezonban a körmendi kosárcsapat. A piros-feketék a nyolcadik helynél jobb pozícióban is zárhatták volna a pontvadászatot, ehhez minden feltétel és lehetőség adott volt, ugyanakkor számos tényező miatt ez nem sikerült.

Mindez a csapat évzáró találkozóján hangzott el, ahol egy vacsora mellett értékelték, beszélték át a mögöttük álló hónapokat a csapat vezetői és tagjai. A klub irányítói mindenkinek megköszönték a munkáját, de hangsúlyozták, hogy nem voltak elégedettek a csapat teljesítményével.

 - Az előző szezon után abban reménykedtünk, hogy egy erősebb, jobb csapatot tudunk összeállítani. - mondta a klub ügyvezetője, Zsebe Ferenc. - Mivel az anyagi helyzetünk kicsivel jobb lett, bár még mindig előttünk volt a korábban ránk szakadt adósság jó részének törlesztése, azért valamivel többet fordíthattunk a csapat összeállítására, mint a korábbi nehéz esztendőben. Azt gondolom, hogy sikerült is erősebb keretet összeállítani, de a szezon első harmada után valahogy elveszett a kellő kohézió, a motiváció. Pedig azt reméltük, hogy a légiósok cseréjét követően pozitív változás áll be. Muhammad El-Amin érkezését követően, egy sikeres szombathelyi találkozón voltunk túl, azt gondoltuk, hogy nem lesz gondunk a bajnokság hátralévő részében, és lesz esélyünk az első hat hely valamelyikén végezni. Sajnos ez a folyamat január második felében megszakadt. Próbáltuk kideríteni az okokat, sokszor leültünk a csapattal beszélgetni, de nem igazán sikerült rájönnünk, hogy mi okozta a visszaesést. Sem a lelkekre ható beszélgetés, sem a büntetések kilátásba helyezése nem hozott eredményt.

Volt egy jó sorozatunk, amikor nyolc mérkőzést zsinórban megnyertünk, akkor bizakodtunk a szezon sikerességében, aztán jött Zalaegerszegen a 30 pontos zakó, ami megtörte a csapat lendületét és olyan gödörbe kerültünk, amiből a meglátásom szerint a szezon végéig nem tudtunk kikászálódni.

Volt egy pillanat, mikor leültünk arról beszélgetni, hogy az edzőváltás segítene-e a csapaton. Akkor arra jutottunk, hogy Hencsey Tamással visszük végig a szezont. Ugyanakkor ő is úgy látta, hogy gond van a motivációval, talán lehetett volna egy kicsit keményebb a játékosokkal, és elébe mehettünk volna a történteknek, de nem csupán az ő felelőssége volt mindez, mindannyiunknak volt része benne.

Én azt látom hibának, hogy az átigazolási időszak lejárta előtt kellett volna játékost cserélni. Sokan nem így látják és vannak is vitáim ezzel kapcsolatban, de én akkor megváltam volna Muhammad El-Amintól és hoztam volna egy olyan játékost, aki lehet, hogy nincs ilyen képességekkel megáldva, de jobban beleillik a csapatba, küzdős, hajtós stílussal. Végül Hencsey Tamással egyetértésben a csapathoz hívtuk Aaron Mitchellt, aki egy kész keretet kapott, annak kialakításában nem vett részt. Abban vártunk tőle változást, hogy felrázza, motiválja a fiúkat, hogy azzal a lelkesedéssel menjenek fel a pályára, mint a szezon első harmadában. Ez egy mérkőzés kivételével nem igazán valósult meg. A kivétel a Szolnok elleni hazai találkozó, amin olyan volt a hozzáállás, amilyennek mindig lenni kellett volna. Szomorú, hogy csak ezen a találkozón tudtak a fiúk úgy felpörögni, ahogy kellett volna. Számomra a legelkeserítőbb az alapszakasz hetedik helyéről, a felsőházi szereplésről döntő pécsi mérkőzés volt, amelyhez a csapat úgy állt hozzá, mint az összes többihez. Annak ellenére, hogy tudták, mi múlik ezen. Nem csak a helyezés, de prémiumok, juttatások tekintetében is.

 - A játékosokkal való párbeszéd jól működött? A csapat egyik húzóemberével, Zsarko Rakocseviccsel kapcsolatban például a szurkolók úgy látták, hogy miután újabb két évre szerződést kötött vele a klub, visszaesett a teljesítménye. Ennek mi lehetett az oka?

 - Én is sokat beszélgettem vele, mondtam neki, hogy épp abban bíztunk, a szerződés még jobban motiválni fogja őt. Sajnos ez pont fordítva sült el. Mintha picit elégedetté tette volna őt. Ez számunkra intő jel arra, hogy a következő szezonban még többet kell a játékosokkal foglalkozni, ha úgy tetszik, a lelküket ápolni. Nála annyi pozitívum várható, hogy a nyáron esküvője is lesz, és meghívták a montenegrói válogatottba is. Utóbbi okán szinte egész nyáron dolgozni fog, biztosan nem leeresztve fog visszajönni, és a válogatottság is feldobhatja őt.

(bckormend.hu)

Magunkról

A Polgári Összefogás Körmendért Egyesület hivatalos oldala

Kapcsolat

  • Telefon: +36-94/410-515

 

 

  • Levélcím: Fidesz iroda 9900 Körmend
    Szabadság tér 12