Fidesz.hu

Az egészséges ivóvízért

  nyomtatási kép

Végéhez közeledik a "Körmend térségi vízmű ivóvízminőség javítása" projekt

Jó ütemben folyik a "Körmend térségi vízmű vízminőség javítása" elnevezésű projekt megvalósulása, melynek eredményeként jelentősen javul Körmenden és térségében a vízminőség. A város közel 200 millió forintot nyert a beruházáshoz, hogy az elavult, horgonyzott tartalmú bekötő vezetékeket lecseréljék, és ezzel együtt a víztisztító technológiát és a gépházat felújítsák. A beruházás a végéhez közeledik.

Körmenden a Hunyadi utcai központi telephelyen átépítették és modernizálták a meglévő gépházat, most szerelik be annak az új, nagy teljesítményű technológiának az utolsó elemeit, mely 2000 m3/nap kapacitású, korszerű vízkezelésre képes. Az üzemeltetés biztonsága céljából összesen 3 darab új víztermelő kút is létesült. Horvátnádalján új gépházat építettek magas színvonalú vízkezelőrendszerrel, amely a kutakból kitermelhető napi 800 köbméter vízmennyiség kezelését biztosítja.

A pályázatból sikerült Körmenden az elavult, nehezen tisztítható, töréssel, vízveszteséggel veszélyeztetett bekötővezetékeket is cserélni. A fejlesztést követően itt pár százalékos fogyasztáscsökkenés várható, és az egész rendszerben sokkal jobb minőségűbb ivóvizet biztosítanak a modern technológiával, az arzén-, a vas- és a mangántartalom jelentős csökkentésével.

A "Körmend térségi vízmű ivóvízminőség javítása" projekt kivitelezési munkálatait tavaly júniusban kezdte el a Wizler-Aqua Kft., miután Körmend Város Önkormányzata 182.203.200,- Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program keretén belül KEOP-1.3.0/09-11 "Ivóvízminőség-javítás" tárgyú pályázatán. A támogatás a projekt 202.448.000,- Ft összegű teljes megvalósítási költségének 90%-át fedezi. Ennek 85%-a az Európai Unió Kohéziós Alapjából, 15%-a pedig Magyarország központi költségvetéséből származik. A projektköltség fennmaradó 10%-át Körmend Város Önkormányzata saját forrásból, illetve önerő-támogatási alapból finanszírozza.

(KH-mj)

Magunkról

A Polgári Összefogás Körmendért Egyesület hivatalos oldala

Kapcsolat

  • Telefon: +36-94/410-515

 

 

  • Levélcím: Fidesz iroda 9900 Körmend
    Szabadság tér 12