Uniós támogatás belterületi utak fejlesztésére

2011-01-10 14:18:42


Körmend Város Önkormányzata közel 207 millió forint uniós támogatást nyert el a Nyugat-Dunántúli Operatív Program "Belterületi utak fejlesztése" című pályázati kiírásán. A több mint 276 millió forint összköltségvetésű beruházásból közlekedésbiztonsági fejlesztésekre és körforgalmi csomópont átépítésre kerül sor - közölte Ratatics Anita, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség kommunikációs munkatársa.

Uniós támogatással átépítik Körmenden a belvárosi Batthyány-Strattmann László és Bajcsy-Zsilinszky utcák által lefedett szakaszt. 

A forgalmi rendet új körforgalom építésével átalakítják, melyhez majd négy ágon csatlakoznak az utcák; a nyugati ágon a Batthyány-Strattmann László utca, délről a Bajcsy-Zsilinszky utca, a keleti oldalon a Molnár Lajos utca. Az északi ágon, ahol a Kastély déli bejárata van, a tervezett útszakasz kapubejáróként fog üzemelni, a kialakítása ennek megfelelően történik majd. A területen több mint 120 új parkolóhely is lesz.

Az átalakítások érintik a Szabadság tér délkeleti oldalán jelenleg üzemelő két autóbuszmegállót is. A körforgalom egyik célja, hogy a Szabadság tér átépítése után is biztosítható legyen a helyi autóbuszjáratok akadálytalan közlekedése, megfordulása, így a megállóhelyeket is áthelyezik. 
A 74168. jelű út mellett gyalog- és kerékpárutat is építenek. 


Az ünnepélyes támogatási szerződést 2011. január 10-én írták alá a Polgármesteri Hivatalban.